Liikennenopeudet: 40 kilometrin rajoitusalue laajenee Lempäälän keskustassa

Koululaisten turvallisuutta parannetaan laskemalla nopeusrajoitusta

Pyry Nymankin joutuu jatkossa ylittämään Viialantien, kun koulutaival alkaa.

Pyry Nymankin joutuu jatkossa ylittämään Viialantien, kun koulutaival alkaa.

Pirkanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on päättänyt pidentää 40 kilometrin nopeusrajoitusta Viialan–Tampereentiellä Lempäälän keskustassa. 50 kilometrin rajoitus laskee 40:een noin kahdeksansadan metrin matkalla. Jatkossa 40 kilometrin rajoitus alkaa Viialan–Vesilahden suunnasta tultaessa jo ennen Sulkolantien risteystä.

Aloitteen liikenneturvallisuuden parantamisesta Sulkolantien risteyksen kohdalla teki Rantakartanon alueen omakotiyhdistys. Aloitteessa ehdotettiin, että suojatielle asennettaisiin esimerkiksi vilkkuva varoitusvalo, joka olisi päällä koulun alkamis- ja päättymisaikoihin.

Viialantien yli kulkee paljon Lempoisten koulun oppilaita koti- ja koulumatkoillaan.

Ely-keskuksen mukaan vilkkuvalojen hyödyllisyydestä ei ole riittävää varmuutta, joten se päätyi nopeusrajoituksen alentamiseen.

Liikenneturvallisuusasiantuntija Marko Nieminen Ely-keskuksesta kertoo, että urakoitsija asentaa uudet nopeusrajoitusmerkit heti, kun maa on riittävän sula niiden pystyttämiseksi. Uusi nopeusrajoitus astuu tällöin voimaan.

Vanhempi konstaapeli Jani Maakanen Pirkanmaan poliisilaitoksen Lempäälän-palvelupisteestä muistuttaa nopeusrajoitusten noudattamisen tärkeydestä.

– Nopeuden alentaminen 50 kilometristä tunnissa 40:een lyhentää jarrutusmatkaa oleellisesti.

Maakanen katsoo poliisin tilastoja vuodesta 2011 tähän hetkeen, ja nopeusrajoituksen ylityksiä on kirjattu Viialantiellä tuona aikana kolmisenkymmentä. Myös peltikolareita on sattunut, mutta henkilövahinkoja ei.

Vaarallista kiipeilyä ratapenkoilla

Anu Nyman kiittelee nopeusrajoituksen alentamista ja toivoo, että rajoituksia myös noudatettaisiin.

– Autot ajavat liian kovaa eivätkä pysähdy suojatien eteen. Pelkästään Miemolan alueelta kulkee kouluun kuutisenkymmentä lasta joutuen ylittämään Viialantien, Nyman kertoo.

Nymanin Pyry-poika on menossa ensi syksynä eskariin. Hänelle on jo opetettu turvallista kulkemista liikenteessä, vaikka yksin hänellä ei ole vielä vilkkaille kaduille asiaa.

Myös Lempoisten koulun vanhempainyhdistys on huolissaan lasten koulumatkojen turvallisuudesta. Se on lähettänyt tiedotteita oppilaiden vanhemmille, jotta nämä muistuttaisivat lapsiaan turvallisuudesta koulumatkoilla. Lasten on esimerkiksi nähty kiipeilevän ratapenkalle useissa paikoissa pitkin Lempäälää.

Kommentit (2)

  1. Kati

    Milloin parannetaan koululaisten turvallisuutta siellä, missä kävelyteitä ei ole ollenkaan ja käytössä on yleisrajoitus 80 km/h?? Olen huolissani jokaisen tielläliikkujan turvallisuudesta, koska monet ihmiset ajavat liian lujaa. Erityisesti minua surettaa lapset, jotka kulkevat Vesilahdessa Kehrontietä. Sydämestäni toivon, että ihmiset joskus ajattelisivat, että mutkan takana voi olla jonkun äidin ja isän oma rakas lapsi.

    • Katja

      Kati, olet niin oikeassa. Ely-keskusta ei paljon kiinnosta nämä 80km/h alueen lapset, vaikka nopeusrajoituksen laskua on pyydetty monet kerrat. (Eri paikassa kuin mainitsit) Ja mitään selitystä he eivät anna.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?