Nyt on aika hakea seurakunnan kerhoihin

Kerhossa myös ulkoillaan. Laskiaisena Lempoisten kerholaiset Savanna (vas.) ja Rosanna nauttivat pulkkamäestä. Kuva: Marita Miettinen

Kerhossa myös ulkoillaan. Laskiaisena Lempoisten kerholaiset Savanna (vas.) ja Rosanna nauttivat pulkkamäestä. Kuva: Marita Miettinen

Haku Lempäälän seurakunnan päivä- ja naperokerhoihin on parhaillaan käynnissä. Syksystä kevääseen ulottuvan toimintakauden 2013-2014 hakuaika päättyy 19.4.
Kerhot kokoontuvat Hakkarissa, Kuljussa, Lempoisissa, Nurmella ja Sääksjärvellä.
Seurakunnan kerho kuuluu satojen lempääläläislasten arkeen. Varhaiskasvatusryhmät, 4-5-vuotiaiden päiväkerhot ja 3-vuotiaiden naperokerhot, tarjoavat päiväkotien tapaan monipuolisesti virikkeitä lapsen kasvun tueksi.
Naperokerhot kokoontuvat kerran viikossa, päiväkerhot useammin. Kerhokerta kestää naperoilla kaksi ja päiväkerholaisilla kolmisen tuntia.

Kerhoon vaikka kolmesti viikossa

Tähän asti isompien lasten päiväkerhoja on pidetty vain kahdesti viikossa. Ensi syksynä niiden rinnalle perustetaan myös kolmesti viikossa kokoontuvia ryhmiä.
– Aloite on tullut vanhemmilta. Joissakin perheissä kerho voi olla vaihtoehto päiväkodille, sanoo seurakunnan lapsi- ja perhetyön johtaja Lea Blomqvist.
– Etsimme vielä sopivaa kerhorytmiä. Todennäköisimmät kerhopäivät ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai. Näin lapselle jää vielä kaksi päivää olla rauhassa kotona.
Seurakunnan varhaiskasvatukseen kuuluu monipuolisesti liikuntaa, leikkiä, musiikkia ja taidekasvatusta.
Lapsia ohjaavat koulutetut varhaiskasvatuksen ammattilaiset, lastenohjaajat. Kerhomaksu, 20 – 40 euroa lukukaudessa, riippuu kerhon kokoontumiskertojen määrästä.
– Seurakunnassa lähdemme avoimesti kristilliseltä arvopohjalta. Lapset tutustuvat esimerkiksi omaan kirkkoon, uskonnollisiin kirkkopyhiin ja Raamatun kertomuksiin, kertoo Blomqvist.

Hakukaavake netissä

Kerhoihin haetaan ensisijaisesti sähköisesti. Lomake löytyy seurakunnan internetsivuilta osoitteesta www.lempaalanseurakunta.fi .
Ensi syksyn ryhmät perustetaan nyt käynnissä olevan haun perusteella. Ilmoittautuneet saavat kesäkuun alkuun mennessä kirjeen kotiin, jossa selviää kerhoryhmä ja -aika.

Marita Miettinen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?