Isänmaallisesti kohottavia tunnelmointeja

Merikantoa ja runoutta Camenan keväässä

 

Kamarikuoro Camena esiintyy Lempäälässä 25. huhtikuuta.

Kamarikuoro Camena esiintyy Lempäälässä 25. huhtikuuta.

Kamarikuoro Camena ja näyttelijä Emilia Pokkinen tuovat Pirkanmaan kulttuurikevääseen raikkaan tuulahduksen yhdistämällä Oskar Merikannon musiikin ja suomalaisen klassikkorunouden. Torstaina 25. huhtikuuta heidän esityksensä nähdään Lempäälässä.

Oskar Merikanto (1868–1924) on tuttu suurelle yleisölle lähinnä sooloesitysten kautta. Ma elän, Reppurin laulu, Oi, kiitos sa Luojani armollinen, Kullanmurunen tai Elämälle, muun muassa nämä laulut ovat soineet kohta sata vuotta suomalaisten sydämiin, lähinnä yksinlauluina.

Oululainen kanttori Lauri Nurkkala sovitti muutama vuosi sitten 16 Merikannon klassista yksinlaulua sekakuorolle. Sovitukset ilmestyivät nuottivihkona 2011. Ja nyt ne soivat Camenan kevätkonserteissa. Emilia Pokkinen tuo puolestaan sekä Tampereen että Lempäälän konsertteihin L. Onervan, J.H. Erkon ja Eino Leinon tekstejä. Runoista yksi on Hymyilevä Apollo.

Lukuisia levyjä julkaissut, kiitetty ja palkittu Kamarikuoro Camena on tehnyt viime vuosina monia ulkomaillekin suuntautuneita esiintymismatkoja. Pari vuotta sitten kuoro lauloi muun muassa Suomalaisen rukouksen, jonka sanoituksen on tehnyt Uuno Kailas ja sävellyksen Taneli Kuusisto Pyhän Markuksen kirkossa Venetsiassa.

Kamarikuoro Camenaa johtaa Juha Törmä. Kuoronjohtajan mukaan yleisölle on luvassa tänä keväänä kovastikin isänmaallisesti kohottavia tunnelmointeja sekä musiikin että runouden kautta.

Camenaa, Merikantoa ja Pokkista kuullaan torstai-iltana 25. huhtikuuta Lempäälän Ehtookodossa.

Ulla Aurio

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?