Hengellistä musiikkia helluntaiseurakunnassa

Heikki Jääskeläinen (vas.), Veera Tillander ja Ilkka Jääskeläinen ovat sisaruksia, jotka kuuluvat kuusihenkiseen Primavera-yhtyeeseen. Sitaatit ovat Tillanderin laulusta ”Etten vain hukkaa hetkeäkään”.

Heikki Jääskeläinen (vas.), Veera Tillander ja Ilkka Jääskeläinen ovat sisaruksia, jotka kuuluvat kuusihenkiseen Primavera-yhtyeeseen. Sitaatit ovat Tillanderin laulusta ”Etten vain hukkaa hetkeäkään”. Kuva: Annika Eronen

Lempäälän helluntaiseurakunnassa esiintyneellä Primavera-yhtyeellä on suuri tehtävä. Vuoden alussa perustettu yhtye toivoo tavoittavansa musiikillaan erityisesti niitä ihmisiä, jotka ovat syystä taikka toisesta jättäneet seurakunta-elämän viime vuosina vähemmälle.

– Lauluja on myös niille ihmisille, jotka eivät vielä henkilökohtaisesti tunne Jumalaa, kertoo Primaveran perustaja, tamperelainen Veera Tillander.

Koko yhtye sai alkunsa, kun Tillander otti yhteyttä säveltäjä Lasse Heikkilään ja pyysi miehen mielipidettä tekemistään lauluista.

– Heikkilä tykkäsi kappaleistani. Aloitimme Heikkilän kanssa yhteistyön niin, että hän sovitti säveltämiäni ja sanoittamiani lauluja. Lisäksi tein sanoituksia joihinkin hänen sävellyksiinsä, Tillander sanoo.

– Näitä kappaleita esitämme Primaveran kanssa. Mukana on kuitenkin myös Heikkilän tekemiä vanhempia ja uudempia kappaleita.

Suurin osa yhtyeen muista jäsenistä löytyi hyvin läheltä. Tillander on tehnyt duo-esiintymisiä yhdessä miehensä Mikko Tillanderin kanssa, joka soittaa pianoa.

– Aviomieheni lisäksi pyysin myös veljiäni Ilkkaa ja Heikkiä mukaan laulamaan, Tillander kertoo.

Suuri yleisö muistaa Ilkka ja Heikki Jääskeläisen vuoden 2005 Idols-laulukilpailusta, jossa Ilkka nappasi kisan voiton ennakkosuosikki Katri Ylanderin nenän edestä.

– Äänemme soivat hyvin yhteen ja yhteistyö omien sisarusten kanssa on arvokasta, Veera Tillander iloitsee.

Musiikki on ollut kaikille kolmelle sisarukselle tärkeä osa elämää pienestä pitäen.

– Aika pieninä äiti vei meidät kuoroon, muistelee Heikki Jääskeläinen.

– Vanhempamme ovat itsekin musikaalisia.

”En tahdo enää aikaa kadottaa.

En tahdo vääriin suuntiin kurottaa.

Vain taivaan aarteen tahdon tavoittaa, voittaa, voittaa!”

Heikki Jääskeläinen (vas.), Veera Tillander ja Ilkka Jääskeläinen ovat sisaruksia, jotka kuuluvat kuusihenkiseen Primavera-yhtyeeseen. Sitaatit ovat Tillanderin laulusta ”Etten vain hukkaa hetkeäkään”.

Heikki Jääskeläinen (vas.), Veera Tillander ja Ilkka Jääskeläinen ovat sisaruksia, jotka kuuluvat kuusihenkiseen Primavera-yhtyeeseen. Kuva: Annika Eronen

Kaikille kolmelle sisarukselle on yhteistä se, että heiltä löytyy halua ja tahtoa uida myös vastavirtaan, jos sitä tarvitaan. Veljekset huomasivat nopeasti, etteivät Idolsin myötä seuranneen keikkailun hyvät puolet riittäneet kumoamaan poptähtenä elämisen huonoja puolia.

– Se oli sellaista jatkuvaa odottelua, matkustamista ja meteliä, Heikki Jääskeläinen puuskahtaa.

Hänen veljensä tuntuu olevan samoilla linjoilla.

– Muuten minulla ja veljelläni ei ole mitään niin sanottua viihteellistä musiikkia, kuten poppia ja rockia vastaan, Ilkka toteaa.

–S e on musiikkia siinä missä muukin.

Myös Veera on tehnyt isoja valintoja ja hylännyt muun muassa mallinuransa jo alkuvaiheessa.

– Mallina toimiminen oli mielestäni liian pinnallista, oman itsen ympärillä pyörimistä.

– Olen myös tällä hetkellä kotiäiti ja toivon, että voisin olla lasteni kanssa kotona koko heidän alakouluaikansa, Tillander miettii.

– Arvojärjestykseni on selvä. Jumala, perhe ja ystävät, ne ovat ne asiat, joille annan paljon aikaani.

Veljistään poiketen Tillander haluaa käyttää laulunlahjaansa vain hengellistä musiikkia varten.

”En unohtaa nyt saa

kaikki tää on haihtuvaa.

Opeta niin elämään,

etten vain hukkaa hetkeäkään”

Tillander toivoo, että ihmiset joskus pysähtyisivät miettimään myös sitä, mille he aikansa elämässään antavat.

– Halutaan koti, talo ja auto. Mutta on niin paljon enemmän. Itse en halua käyttää koko elämääni sellaiseen rakenteluun. Mitään täältä ei saa mukaansa, kun lähtee. Haluan myös jättää jonkunlaisen jäljen itsestäni niille, jotka tulevat minun jälkeeni.

Tällaisen jäljen on jättänyt esimerkiksi hengellisten laulujen sanoittaja Hilja Aaltonen.

– Hänen tekstinsä elävät yhä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?