Joukkoliikennelautakunta päätti joukkoliikenteen järjestämistavoista Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla ja Vesilahdessa

Linjojen 50, 54, 71 ja 71B joukkoliikennepalvelut kunnanvaltuuston päätöksen mukaisesti

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta vahvisti joukkoliikenteen järjestämistavat Kangasalla, Nokialla, Lempäälässä ja Vesilahdella 1. heinäkuuta 2014 alkaen. Asiasta päätettiin lautakunnan kokouksessa 10 huhtikuuta.

Järjestämistavoista päätettiin Kangasalan, Lempäälän ja Vesilahden kunnanvaltuustojen ja Nokian teknisen lautakunnan tekemien päätösten mukaisesti. Järjestämistapa on kunnissa EU:n palvelusopimusasetuksen mukainen.

Lempäälässä linja 71 liikennöidään Tampereen ja Lempäälän Hauralan välillä nykyisellä reitillä ja nykyisellä vuorotarjonnalla. Linja 71B yhdistetään linjan 54 kanssa ja liikennöidään 60 minuutin vuorovälillä arkipäivinä ja lauantaisin. Tampereen sisäinen linja 26 jatketaan Multisillasta Sääksjärven kautta Höytämöön. Moottoritievuoroista päätetään myöhemmin.

Vesilahdella nykyiset linjat 54 ja 71B yhdistetään yhdeksi Tampereelta Ideaparkin ja Lempäälän kautta Vesilahden kuntakeskukseen asti liikennöiväksi linjaksi, jota liikennöidään tunnin välein arkisin ja lauantaisin. Lisäksi ”koulubussi” liikennöi arkisin Narvan ja Lempäälän välillä. Joukkoliikennelautakunta hyväksyi joukkoliikenteen järjestämistavan Vesilahdella esitetyllä tavalla sellaisenaan.

Liikennepalvelut hankitaan kaikkiin kuntiin avoimella tarjouskilpailulla bruttosopimuksin. Kilpailutettavat liikennekokonaisuudet hyväksytään lautakunnassa erikseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?