Narvalaiset sudenpennut ovat tyytyväisiä uuteen partiokoloonsa

Partiossa opiskellaan elämäntaitoja

Itse tehty kakku maistui pienille partiolaisille. Kuvassa Topi Nissinen, Konsta Koivistonalho, Joni Niemi, Heini Leppänen, Niilo Marttila, Tuomas Sokk ja Juho Keinänen.

Itse tehty kakku maistui pienille partiolaisille. Kuvassa Topi Nissinen, Konsta Koivistonalho, Joni Niemi, Heini Leppänen, Niilo Marttila, Tuomas Sokk ja Juho Keinänen.

Kuhina on kova, eivätkä lapset malttaisi asettua aloilleen pöydän ääreen syömään täytekakkua. Sudenpennut ovat tehneet sen itse, ja lopulta se katoaa nopsasti parempiin suihin.

Kakun tekeminen on hyvä esimerkki siitä, kuinka partiossa opetellaan kädentaitoja. Sudenpennut ovat partiolaisten nuorin ryhmä, ja he ovat iältään kuudesta kymmeneen vuotta. Narvassa on yhteensä kahdeksan sudenpentua, jotka kokoontuvat kerran viikossa.

Partioryhmän vetäjät Kirsi Nissinen, Jaana Hakala ja Jaana Marttila  kertovat,  että partiossa suoritetaan erilaisia jälkiä. Suorituksesta saa merkin, joka ommellaan partiopuvun hihaan.

– Tänä vuonna lapset ovat tehneet kotikokkimerkin, leikkimerkin ja luonnossa liikkuja -merkin, jonka tiimoilta kävimme muun muassa sienimetsällä. Nyt lapset tekevät toimittajamerkkiä, ja olemme esimerkiksi tehneet etusivua lehteen leikkaamalla ja liimaamalla erilaisia artikkeleita lehdistä paperille, Nissinen ja Marttila summaavat vuoden tapahtumia.

Heini viittasi heti, kun ohjaaja Jaana Marttila kysyi kuka on osallistumassa piirileirille ensi kesänä. Taustalla leikkivät Topi ja Niilo.

Heini viittasi heti, kun ohjaaja Jaana Marttila kysyi kuka on osallistumassa piirileirille ensi kesänä. Taustalla leikkivät Topi ja Niilo.

Leirit ovat parhautta

Lapset saavat olla mukana päättämässä, mikä jälki seuraavaksi suoritetaan. Kotikokkiopinnoista sudenpennut ovat innostuneet kokkaamaan kotonaankin.

– Teemme täällä ihan tavallisia asioita. Leivomme, askartelemme ja leikimme, ja talvella kävimme esimerkiksi luistelemassa ja hiihtämässä.

Tärkeä osa partiotoimintaa ovat erilaiset leirit ja retket. Ne ovat myös lasten suosikkeja.

– Teimme retken Kotkanpesälle, ja jäimme sinne yöksi kotaan. Kerroimme kummitustarinoita, mutta ei minua silti pelottanut, kertoo Heini innoissaan.

Hän nimeää leirit lempparikseen partiossa. Ensi kesänä tyttö aikoo osallistua Ilves 2013 -piirileirille. Leireille osallistuu Jaana Marttilan mukaan usein myös lasten vanhempia, jotka ovat tärkeänä apuna käytännön asioissa ja pääsevät samalla nauttimaan leiritunnelmasta.

Koko perheen harrastus

Jälkien suorittamisesta saa aina hihamerkin.

Jälkien suorittamisesta saa aina hihamerkin.

Aikaisemmin partiolaiset kokoontuivat Narvassa kirkon alakerran tiloissa. Rakennuksen yläkerrassa asui vuokralaisia, ja kun nämä lähtivät viime keväänä, vapautui tila partion käyttöön.

Keittiön ja huoneen käsittävä kokonaisuus pintaremontoitiin talkoilla, ja huonekalut sekä astiat saatiin lahjoituksena.

– Meillä oli tilan siunaustilaisuus syksyllä, ja kirkkoherra Harri Henttinen siunasi tilamme. Täällä oli paljon myös lasten vanhempia ja sisaruksia, sillä partiotoimintaan osallistutaan usein koko perheen voimin, Marttila selittää.

Entä mitä lapset tykkäävät tilasta?

– Tämä on pieni, mutta täällä on paljon tekemistä. Alakerrassa oli liikaa tilaa, Heini toteaa.

Niilo kehuu partiota siitä, että siellä tehdään kaikkia hauskoja juttuja. Konsta korostaa, että partiossa oppii kaikenlaista.

Partiossa opitaan paitsi kädentaitoja myös luovuutta. Suunnitteilla on vielä tänä keväänä luoda oma Afrikan tähti -peli kenties narvalaisversiona. Partiossa opitaan paitsi kädentaitoja myös luovuutta sekä tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Kevään edetessä sudenpennut osallistuvat roskapartioon eli siivoavat lähitienoita. Läheiselle palvelutalolle on käyty viemässä tervehdyksiä, ja lapset ovat vierailuista innoissaan. Syksyllä he leipoivat partiolaisten syysmyyjäisiin.

Tavallisia asioita, jotka eivät kuitenkaan ole itsestään selviä kaikille nykynuorille ja -lapsille.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?