Minä lähden nyt Tampereelle, moi

Havuja perkele! – Suomen urheilun nousu ja uho -revyyn pikkujoulukauden Tampere-talossa katkaisee ensi joulukuussa erikoisempi pistokeikka, johon ei kuitenkaan voi varata lippuja. 1. ja 13. joulukuuta nähtävien hupailujen välissä talo on varattu yksityistilaisuuteen – vähän suurempaan sellaiseen, sillä kutsuvieraita on tulossa parisen tuhatta. Roudaukseen ja purkuunkin on valittu näköjään reilusti aikaa. H-hetki koittaa perjantaina 6. joulukuuta.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on päätetty siirtää Presidentinlinnan remontin vuoksi Tampereelle. Linnan juhlia vietetään tänä vuonna toisin sanoen Tampereen yliopiston Linna-kirjaston lähellä Tampere-talossa. Asteleeko yleensä Mariankadun puolelta presidentin linnaan itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle saapuva vierasjoukko Tampere-taloon Sorsapuiston puolelta? Hyökkäilevätkö ekovihreät mielenosoittajat puiston puskista häiritsemään juhlavieraita?

Tamperelainen Simo Frangén hoki taannoin Maailman ympäri -tv-ohjelmassa lähtevänsä nyt Tampereelle. Saman kaupungin tietää itsenäisyyspäivänviettopaikakseen asemansa puolesta kutsun saavat sekä tapahtumaa seuraamaan saapuva mediaväki. Virta tuo etupäässä pääkaupunkiseudun suunnalta, ja hotellit alkavat jo nyt olla itsenäisyyspäivän tietämissä melko varattuja. Uteliaiden paikkakuntalaisten kannattaa alkaa hyvissä ajoin tehdä itsenäisyyspäiväksi pöytävarauksia tamperelaisista ravintoloista julkisuuden henkilöitä etkoilta ja jatkoilta bongatakseen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puolisonsa Jenni Haukion kanssa isännöimien itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien ohjelmassa on tilaan hyvin sopiva juhlakonsertti, ja tilaisuuteen kutsutaan tänä vuonna erityisesti maakuntien edustajia. Kutsuja saattaa tulla pirkanmaalaisille tavanomaista enemmän? Kuullaanko pienessä salissa manserockia?

Remontti pakotti presidentinkanslian kartoittamaan linnanjuhlien pitopaikkoja muualta. Hienoa, että se löytyi Helsingin ulkopuolelta. Maamme hallinnon, tieteen, taiteen, uskonnon ja urheilunkin pääkaupunkina Helsinki voisi muutenkin – ilman pakottavaa syytä – nykyistä useammin jalkautua maakuntiin kuten muuta Suomea kutsutaan. Presidentinlinna on arvoisensa juhlien pitopaikka, mutta kyllä joka maakunnasta samaan tehtävään taipuva paikka halutessa löytyisi.

Samaan tapaan paikallistasolla kunnanvaltuustot voisivat määrävälein kokoontua eri puolilla kotikuntaansa. Lempäälän Ehtookodon sijaan Lempäälän kunnanvaltuusto voisi kokoustaa eri koulupiirien alueilla varsinkin silloin, kun listalla on ko. kyläkuntaa koskettavia asioita. Asukkailla olisi lyhyt matka tulla paikan päälle seuraamaan kokousta ja valtuutettujaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?