B-tytöt SM-finaaleihin, C-tytöt karsiutuivat niukasti

Palloilulajeissa loppuhuipennukset rupeavat olemaan käsillä, niin myöskin lentopallossa. Lempäälän Kisan lentopallon B-tyttöjoukkue selvitti tiensä ikäluokan SM-finaaleihin, kun taas C-tytöt karsiutuivat kahdella pistellä lopputurnauksesta.

Sääksjärven koululla pelattiin lauantaina 13.4. B-tyttöjen välieräturnaus. LeKi lähti hakemaan finaalipaikkaa viime talven pettymyksen korvaukseksi. Rupeama alkoi vakuuttavasti, kun tavallista myöhemmin pelattu turnaus alkoi 2-0 voitolla Koijärven Kunnosta. Toisessa pelissä joukkue kaatoi niin ikään 2-0 Pielaveden Sammon. Näin ratkaisevaksi otteluksi jäi viimeinen peli JyväsLentistä vastaan.

Ottelu oli kaikkein tasaväkisin, lopulta kotiyleisön tuella kisattaret veivät voiton 2-1. Ratkaiseva kolmas erä meni 15-11 emäntäjoukkueelle.

-Yleisesti ottaen pelit sujuivat tosi hyvin koko joukkueelta. Oma peruspeli sujui hyvin ja tasavahvasti, loppuun asti jaksettiin painaa täysillä, kommentoi joukkueensa otteita yleispelaaja Camilla Lehto.

B-tyttöjen finaaliturnaus pelataan Eurassa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna. Turnaukseen LeKi lähtee haastajana ennakkosuosikkien tullessa Salosta ja Ylöjärveltä. Toki mitalinkiilto silmissä joukkue pelaamaan lähtee.

-Joukkue treenaa tietenkin täysillä finaaleihin saakka, valmentaja kyllä tietää missä rajoissa harjoitellaan, kertoo Lehto tulevista viikoista.

C-tyttöjenkin välieräturnaus pelattiin Sääksjärvellä, tosin viikko aikaisemmin kuin B-tyttöjen. Myös silloin tarjolla oli paikka finaaleihin, mutta tällä kertaa se jäi niin pienestä kiinni kuin lentopalossa on mahdollista.

Ensimmäinen ottelu Kalevan Lentopalloa vastaan oli lopulta ratkaiseva ottelu, jonka lempääläiset hävisivät niukasti 1-2. Toinen sekä viimeinen erä menivät jatkopalloille, joissa KaLe oli vahvempi, ensimmäinen erä taas meni LeKille selvästi 25-15. Joten lähellä se oli.

LeKin porukka hoiteli kaksi seuraava peliä, tosin tiukkojen pallojen jälkeen. Myös vuotta nuoremmissa samassa lohkossa pelannut Pielavesi kaatui 2-0 ja Maskun Kataja Ässät 2-1. Näin kohtaloksi tuli lohkon toinen sija ja karsiutuminen.

-Tytöistä näki kyllä harmituksen pelien jälkeen. Pelit olivat tasaisia ja he pelasivat tasollaan. Hieman jännitystäkin oli havaittavissa, yleisö oli lähes saman verran kuin omassa turnauksessamme, kertoi Lehto C-tyttöjen turnauksesta, jota oli ollut itse katsomassa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?