Livemusiikkia: Lempäälässä nähdään huomenna keikalla kaksi suomalaisen progressiivisen metallin kärkibändeihin lukeutuvaa yhtyettä, Standing Ovation ja Constantine.

Progemetallia kaksinkertaisesti

Standing Ovation on Antti Kukkonen (kitara), Johannes Kurvinen( kitara), Jouni Partanen ( laulu), Mikko Kymäläinen (rummut), Panu Nykänen (basso) ja Petri Eskola  (koskettimet).

Standing Ovation on Antti Kukkonen (kitara), Johannes Kurvinen( kitara), Jouni Partanen ( laulu), Mikko Kymäläinen (rummut), Panu Nykänen (basso) ja Petri Eskola (koskettimet).

Standing Ovation

Kuvailkaa musiikkianne kolmella virkkeellä. Mistä yhtyeessänne on kysymys?

– Eri tyylejä sekoittelevaa, pääpaino kuitenkin raskaassa rockissa ja metallissa. Biisit eivät välttämättä avaudu ensimmäisellä kuuntelukerralla, mutta niihin on pyritty kuitenkin saamaan tarttumapintaa, josta jokainen kuulija voi saada kiinni. Biisejä on tehty tietynlaisella kunnianhimolla ja suurella antaumuksella, joka toivottavasti välittyy niitä kuunnellessa.

Kertokaa bändin tarina. Kuinka päädyitte tähän pisteeseen?

– Vuonna 2006, kun tiemme kohtasivat kitaristimme Johanneksen kanssa alkoi asiat tapahtua itsestään ja kokosimme bändin. Neljässä vuodessa bändi oli koottu, kappaleita sävelletty ja yhteinen luontainen intohimo vei ensimmäisen EP:n äänittämiseen. Sen saatua tunnustusta ja huomiota levy-yhtiö lähestyi meitä. Kaksi seuraavaa vuotta meni lähes kokonaan debyyttialbumin sävellyksessä. Nyt se on ilmestynyt ja, levyn tiimoilta aukeaa koko ajan uusia mahdollisuuksia.

Millainen ihminen voisi innostua musiikistanne?

– Musiikkimme monipuolisuus on varmasti yksi vahvuuksistamme. Kappaleissamme mennään äärimmäisen raskaasta rockista aina herkimpiin balladeihin. Musiikissamme on myös paljon sisältöä niin soitannallisesti, sävellyksellisesti, tunnelmallisesti kuin sanoituksellisestikin.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia teillä on?

– Juuri tällä hetkellä olemme keikkojen ja uuden levyn promoamisen ohella tekemässä uutta musiikkivideotamme. Musiikkivideo ilmestyy toukokuun kolmannella viikolla. Ohessa yritämme myydä lisää keikkoja ja aivopestä yhä enemmän ihmisiä. Olemme myös tässä sivussa aloittaneet uuden levyn sävellystyöt ja uusi levy ilmestynee noin kahden vuoden päästä.

Constantine on Antti Varjanne (basso), Janne Korpela (kitara), Lassi Vääränen (laulu), Marko Möttönen (rummut) ja Janne Seppänen (kitara).

Constantine on Antti Varjanne (basso), Janne Korpela (kitara), Lassi Vääränen (laulu), Marko Möttönen (rummut) ja Janne Seppänen (kitara).

Constantine

Kuvailkaa musiikkianne kolmella virkkeellä. Mistä yhtyeessänne on kysymys?

– Constantinen musiikki on kattaus taitoa, taidetta ja tunnetta progressiivisen raskaamman rockin syövereissä. Biiseistä löytyy niin maalailevaa tunnelmointia, iskeviä riffejä kuin melodisia soolojakin. Bändin laulajaa Lassi Vääräseltä löytyy upea ääni erittäin laajalta rekisteriltä.

Kertokaa bändin tarina. Kuinka päädyitte tähän pisteeseen?

– Monien vaiheiden jälkeen 2006 Constantine löysi nykyisen kokoonpanonsa, ja alkuvuosinaan bändi julkaisi neljä demoa sekä keikkaili ahkeraan tahtiin. Suomalaisen metalliyleisön tietoisuuteen Constantine nousi voittamalla vuoden 2011 Finnish Metal Awards -gaalan Vuoden Tulokas -palkinnon debyyttialbumillaan Divine Design. Constantine on vuosien saatossa noussut tämän genren ahkerimmin keikkaileviin bändeihin Suomessa.

Millainen ihminen voisi innostua musiikistanne?

– Musiikistamme voisi innostua erittäin kaunis ja älykäs, ehkä tohtorin tai maisterin tutkinnon suorittanut, maailmanympärimatkan tehnyt sekä hyväntekeväisyystyössä vuosia toiminut talouspolitiikasta kiinnostunut henkilö. Myös ihminen, joka nauttii taitavasta soittamisesta, mahtavista kappaleista ja rockmusiikista korkealta ja kovaa voi innostua.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia teillä on?

– Kahden viikon päästä julkaisemme ensimmäisen singlen toiselta levyltä, mikä julkaistaan syksyllä maailman laajuisesti. Tämän saattelemana olemme toukokuussa lähdössä pikavisiitille Lontooseen muutaman keikan muodossa myöskään Suomen kesäfestareita unohtamatta. Syksyllä tulemme keikkailemaan ympäri Suomea ja Eurooppaa uuden levyn merkeissä.

Standing Ovation ja Constantine esiintyvät Frendit-pubissa perjantaina 19. huhtikuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?