Ruostetäplät saavat kyytiä nanoteknologian avulla

Henri ja Elena Finnilä ovat asuneet Lempäälässä vuoden. Pian nuoripari saa perheenlisäystä, kun heidän neljäs lapsensa syntyy maailmaan. Oman yrityksen Finnilät perustivat jo kuusi vuotta sitten. He tekevät töitä koko Pirkanmaan alueella.

Henri ja Elena Finnilä ovat asuneet Lempäälässä vuoden. Pian nuoripari saa perheenlisäystä, kun heidän neljäs lapsensa syntyy maailmaan. Oman yrityksen Finnilät perustivat jo kuusi vuotta sitten. He tekevät töitä koko Pirkanmaan alueella.

Taskulampun valossa koko kaameus paljastuu. Pieniä, ruosteenvärisiä pisteitä on ponnisteluistani huolimatta ilmestynyt joka puolelle kylpyhuoneen laattasaumoihin ja ne irvistelevät sieltä minulle tyytyväisinä.

Otan höyrypesurin, lämmitän veden ja aloitan saumojen pesun suuntaamalla suuttimen täplien päälle.

Puolen tunnin kuluttua sekä höyrypesuri että minä käymme kuumina. Hiki valuu otsalta ja koko kylpyhuone on täynnä höyryä. Kissakin pakenee keittiöön lempipaikaltaan saunan lauteilta. Eikö tähän todella ole mitään muuta vaihtoehtoa?

– On, kertoo yrittäjä Henri Finnilä hänen vaimonsa Elenan nyökytellessä vieressä.

Nuoren avioparin yritys Pikaremontti Oy on erikoistunut kylpyhuoneiden kalkkeutumien, pinttymien ja ruostetäplien poistoon. Erityisenä salaisena aseenaan heillä on itse kehitelty happopesu, jolla kaiken maailman täplät ja läikät lähtevät seinistä ja saumoista tehokkaasti ja varmasti.

Että mikä? Happopesu? Kuulostaa vaaralliselta.

– Sitä se ei ole, Finnilät naurahtavat.

– Päinvastoin, tuote on ympäristöystävällinen, eikä siitä ole eläimillekään vaaraa. Kehittelimme sen muutamia vuosia sitten juuri kylpyhuoneiden puhdistamista varten.

Apunaan heillä oli kemisti, mutta ennen kaikkea luotettiin yritteliäisyyteen.

– Yrityksen ja erehdyksen kautta löydettiin lopulta juuri oikeanlainen happopesuun soveltuva yhdistelmä, Henri Finnilä sanoo.

– Eikä se tietenkään vahingoita myöskään laattapintoja.

Enempää Finnilä ei liikesalaisuudesta paljasta. Mutta kuulostaa tehokkaalta.

Finnilöillä on takanaan pitkä kokemus kylpyhuoneista ja niiden uudistamisesta. Ensimmäinen yritys perustettiin jo vuonna 2007 ja sen nimissä Finnilät tekivät sekä kylpyhuoneremontteja että muita sisäremontteja. Kaksi vuotta sitten Finnilät päättivät erikoistua ja keskittyä erityisesti kylpyhuoneiden happopesuihin, päällelaatoituksiin, valaistuksiin ja silikonisaumojen vaihtoihin.

– Tuo silikonisaumojen vaihtaminen esimerkiksi on tosi tärkeää. Ihmiset eivät ehkä ymmärrä, että jos silikonit eivät ole kunnossa, lattian laattojen alle voi päästä vettä ja laatat alkavat irtoilla, Henri Finnilä kertoo.

Töitä yrityksellä on riittänyt kivasti.

– Meillä on firmassa viidestä kuuteen ulkopuolista työntekijää. Toimitusaika palveluissamme on yhdestä kolmeen viikkoa, Henri Finnilä sanoo.

Elena Finnilä näyttää koneelta kuvia erilaisista kylpyhuoneista ennen ja jälkeen pikaremontin. Ennen pesua otetuissa kuvissa kylpyhuoneet näyttävät suorastaan surullisen likaisilta, pesun ja puunauksen jälkeen taas laatat kiiltävät ja valkoiset saumasilikonit hymyilevät koko hammasrivistöllään.

Alan jo innostua, kun Finnilät vetävät vielä yhden ässän hihastaan. Miltä tuntuisi ajatus, ettei kylpyhuone koskaan enää pääsisi huonoon kuntoon ja ruostetäplien luvatuksi paratiisiksi?

– Saksalaiset insinöörit ovat kehittäneet aivan uudenlaisen menetelmän, jossa laatat ja saumat käsitellään aineella, joka saa pinnat hylkimään likaa, Henri Finnilä kertoo. –Menetelmä on aivan uusi myös maailmalla.

Kyllä ne saksalaiset keksivät.

– Idea on se, että kylpyhuoneeseen laitetaan nanotason päällystys, joka nostaa käsiteltyjen pintojen pintajännitettä. Käsittelyä ei tarvitse enää koskaan toistaa, sillä päällystys on erittäin kestävä, Finnilät sanovat.

Nanokäsittelyn jälkeen pinnan puhdistukseen riittää vain sieni ja tilkkanen vettä.

– Ja kaikista töistämmehän saa vielä kotitalousvähennyksen, yrittäjät vinkkaavat vielä lopuksi kaikille kylpyhuoneensa puhtauden kanssa taisteleville lehden lukijoille.

Ennen remonttia

Ennen remonttia

Remontin jälkeen.

Remontin jälkeen.

 

 

 

Kommentit (2)

  1. JR

    On se jännä kun antavat ikuisen takuun vaikka purkissa lupaa keston JOPA 5 vuotta.
    Erheenä myös että silikonit estää veden pääsyn laatan alle :))
    Laatan alle pääsee aina vesi ja siksi vedeneristedn on oltava kunnossa !!

  2. VA

    Ei kannata tuolla tietomäärällä Henri Finnilän jatkaa töitänsä. Lattian laattojen alle voi päästä vesi ja laatat alkavat irtoilla. Silikonit estää veden pääsyn laatan alle.huhhuh. Ei tunnu Finnilällä olevan mitään tietoa tältä alalta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?