Kuulolla: Sääksjärven seurakunnan tulevaisuudesta ja uusista ideoista keskusteltiin yleisötilaisuudessa torstaina

Sääksjärvelle kaivataan viihtyisää kahvilaa

Kirkkoherra Mikko Oikarinen kuuli sääksjärveläisten toiveita vanhassa seurakuntakeskuksessa.

Kirkkoherra Mikko Oikarinen kuuli sääksjärveläisten toiveita vanhassa seurakuntakeskuksessa.

Voisiko Sääksjärvellä olla tulevaisuudessa Kahvila Olkkarin kaltainen seurakunnan kahvila? Ainakin sääksjärveläisen Johanna Järvinen-Taubertin ehdotus sai mukavasti kannatusta alueen seurakuntalaisilta.

– Toivoisin tänne matalan kynnyksen paikkaa. Sellainen voisi olla esimerkiksi siisti viihtyisä kahvila, jossa voisi piipahtaa tapaamassa tuttaja ja jossa tarjoiltaisiin vaikkapa keittolounasta. Viihtyisä paikka, johon voisi mennä lastenkin kanssa. Sääksjärvellä ei ole yhtään tällaista paikkaa.

Järvinen-Taubert esitti ehdotuksena 18. huhtikuuta Sääksjärven vanhassa seurakuntakeskuksessa pidetyssä yleisötilaisuudessa, jossa keskusteltiin alueen hengellisen elämän tulevaisuudesta.

Keskustelutilaisuuden tarkoituksena oli kuulla alueen asukkaiden näkemyksiä siitä, millaista toimintaa ja millaiset tilat Sääksjärvelle tulisi järjestää. Huonokuntoinen vanha seurakuntakeskus puretaan, ja uusia tiloja suunnitellaan.

– Tarkoitus on, että seurakuntaelämä Sääksjärvellä jatkuu. Se mitä paikalle suunnitellaan, on meidän käsissämme. Olemme täällä kuuntelemassa teidän tarpeitanne, kirkkoherra Mikko Oikarinen totesi.

Oikarisen johtama keskustelu sujui varsin rakentavassa hengessä. Muutama puheenvuoro käytettiin rakennuksen säilyttämisen puolesta, mutta pääasiassa läsnäolijat pysyivät asiassa, ja keskustelu keskittyi seurakuntalaisten tarpeisiin ja tulevan ideointiin.

Erilliset tilat saavat kannatusta

Selvä enemmistö tilaisuudessa oli sitä mieltä, että seurakunnan tilat tulisi olla omassa rakennuksessaan. Ehdotus, että toiminta jatkuisi mahdollisesti kerrostalon alakerrassa ei saanut osakseen hurraa-huutoja.

– Myös seurakunnan alustavissa aprikoinneissa olemme kannattaneet erillisiä tiloja. Seurakunnan tilojen kaavoitus ja rakentaminen voitaisiin tässä tapauksessa saada käyntiin nopeammin kuin jos tilat tehtäisiin kerrostalon yhteyteen, kertoo Oikarinen.

Yhdessä alustavista suunnitelmista on ehdotettu, että tontille rakennettaisiin suuri, puolikaaren muotoinen kerrostalo. Talon ulkokehälle tehtäisiin parkkipaikat asukkaille. Talon sisäkehän puolelle nousisi seurakunnan erillinen rakennus, jonka käytössä olisi nykyinen parkkipaikka-alue.

Kuihtuuko seurakunnallinen elämä?

Sääksjärven seurakuntalaisilla on selvä halu, että toiminta alueella jatkuu aktiivisena. Yksimielisiä oltiin siitä, että Sääksjärvellä pitää olla kirkolliset tilat, joissa järjestetään jumalanpalvelus ja muuta seurakunnan toimintaa monipuolisesti. Toimintamahdollisuuksia toivottiin niin vanhemmalle väelle kuin nuorillekin. Myös keittiön tarpeellisuutta perusteltiin ja muutama toivoi liikuntatiloja.

Partiolaiset toivoivat, että seurakunta jatkaisi heidän toimintansa tukemista. Tällä hetkellä lippukunta Kyynärön kiertäjien partiolaiset ovat ainoita, jotka enää käyttävät vanhan seurakuntakeskuksen tiloja.

– Meitä kokoontuu 110–120 nuorta viikoittain, ja olemme kiitollisia että seurakunta on tarjonnut tilat ilmaiseksi. Ilman sitä toimintamme ei olisi mahdollista, sanoi partiolaisten puolesta puhunut Helena Makkonen.

Uusien tilojen valmistuminen vie aikaa, ja monet olivat huolissaan siitä, kuihtuuko seurakuntaelämä tällä välin. Ihmisten mielestä ei ole sama asia messuun lähteä Kuljun Majakkaan tai muihin väliaikaisiin tiloihin.

Mikko Oikarinen sanoi ymmärtävänsä sääksjärveläisiä.

– Allekirjoitan huolenne. Seurakuntalaiset tarvitsevat  kokoontumispaikan. Se on alueen sydän, joka sykkii.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?