Kyrölälle EM-paikka, Leponiemelle SM-kultaa

Yleisurheilun ulkoratakausi alkoi todellisella ilotulituksella, kun Lempäälän Kisan kaksi nuorta urheilijaa, Markus Kyrölä ja Klaara Leponiemi, saivat lajeissaan hyvät onnistumiset.

Markus Kyrölä lähti jahtaamaan 19-vuotisten EM-kisarajan alitusta 10 kilometrin maantiekävelystä Tuusulan kisoista. Jo hiukan aiemmin Tšekissä käydyssä kilpailussa Markus oli ollut hyvässä vauhdissa, mutta harmittava hylkäys vesitti silloin 45 minuutin eli EM-rajan alituksen.

Tuusulan kauniissa kevätsäässä Kyrölä teki tasaista työtä valmentajansa Veli-Matti Rannan koordinoimaa aikataulua käyttäen ja paransi omaa ennätystään kolmisen minuuttia aikaan 44,48, mikä tiesi EM-rajan rikkomista 12 sekunnilla.

Tekniikkakin pysyi hienosti koossa, sillä tuomaristolta tuli vain yksi huomautus.

Seuraavaksi Kyrölä kisaa SM-maastoissa Vantaalla 12. toukokuuta ja viikko sen perään Slovakiassa nuorten Euroopan cupin kävelykisassa. EM-mittelöt pidetään heinäkuun loppupuolella Italiassa.

Lauantaina 20. huhtikuuta Klaara Leponiemi  nappasi 10 kilometrin maantiejuoksun Suomen mestaruuden 17-vuotisten sarjassa. Teon arvoa lisää monta pointtia, kuten muun muassa se, että Klaara on vasta 14-vuotias, se, että hän on kahden lajin harrastaja ja on ikäluokkansa parhaita hiihtäjiä ja vielä se, että tytön aika 39,22 oli vaativalla reitillä kova noteeraus.

Hiihdossa Leponiemi edustaa Viialan Viriä ja juoksussa siis Lempäälän Kisaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?