Lisääkö Lempäälä tukipalveluja omaishoitoperheille?

Valtio budjetoi vuodelle 2013 omaishoitoon kymmenen miljoonaa euroa enemmän kuin vuodelle 2012. Valtiovallan toive on, että lisäsummalla kunnat lisäävät tukipalveluja omaishoitoperheille, jotka jo ovat tuen piirissä ja käyttävät sitä myös omaishoitajien jaksamisen tukemiseen, esimerkiksi lomina ja virkistyspalveluina, vaikka raha ei olekaan korvamerkittyä.

Valtakunnallisena suuntauksena on jo useamman vuoden ollut vähentää kallista laitosasumista ja lisätä kotona asumista. Lisäraha on siten erittäin tervetullutta kunnille, joilla on laaja vastuu omaishoidon toteutumisesta ja ikääntyneiden, sairaiden, kehitysvammaisten ja vammaisten kotona pärjäämisestä. Vastuuta laajentaa myös esimerkiksi askel askeleelta käytännöksi muuttuva uusi vammaispalvelulaki.

Miten Lempäälän kunta aikoo käyttää kyseisestä lisäsummasta saamansa osuuden?

Korvamerkki

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>