Vesilahden liikunta- ja nuorisotoimi säästötavoitteessa

Vesilahden liikunta- ja nuorisolautakunta teki 10. huhtikuuta säästöpäätökset, joilla se saavuttaa kunnanhallituksen lautakunnille antaman kahden prosentin säästöohjeistuksen mukaisen tavoitteen vuonna 2013 talouden tervehdyttämiseksi.

Liikunta- ja nuorisotoimen osuus kulujen karsintavelvoitteesta on runsaat 4 000 euroa. Summa saadaan säästymään osaksi sillä, että viranhaltijat ottavat lomarahansa vapaina.

Liikunta- ja nuorisotoimelle ehdotettua painatus- ja postituskulujen vähentämistä ei tarvitse panna täytäntöön, sillä lautakunta haki vastaavan säästön jättämällä korottamatta luottamushenkilöpalkkioita. Esityksen liikunta- ja nuorisolautakunnan jäsenten luottamushenkilöpalkkioiden korottamatta jättämisestä teki Sari Sirkkiä-Jarva (kok.), ja lautakunta oli yksimielinen osallistumisesta liikunta- ja nuorisotoimen talouden tervehdyttämiseen.

– Lautakunta lähtee siitä, että vaikka puhutaan talouden tervehdyttämisestä, eivät säästötoimet saa näkyä palvelujen karsimisena. Kunnan liikunta- ja nuorisotoimi tekee tärkeää ennaltaehkäisevää työtä. Jos sen palveluita karsittaisiin, se näkyisi myöhemmin paljon aikaan saatua säästöä korkeampina menoina, sanoo Vesilahden liikunta- ja nuorisolautakunnan puheenjohtaja Rauno Hanhela (vessit.).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?