Elävä musiikki: Toukokuussa lempääläläiset ja vesilahtelaiset bändit ottavat mittaa toisistaan

Paikallinen bändi, ilmoittaudu kisailemaan

Lempäälän Karusellin Janne Honkanen on järjestänyt vuosia bänditapahtumia Lempäälässä. Nyt päätettiin kokeilla paikan vaihtoa.

Lempäälän Karusellin Janne Honkanen on järjestänyt vuosia bänditapahtumia Lempäälässä. Nyt päätettiin kokeilla paikan vaihtoa.

Frendit-pubissa järjestetään 18. toukokuuta bändikilpailu, jossa täkäläiset yhtyeet pääsevät näyttämään kyntensä. Osallistumiskriteerinä on, että ainakin osa soittajista on Lempäälästä tai Vesilahdesta.

Kilpailun järjestää Lempäälän elävän musiikin yhdistys Lempäälän Karuselli (LeKa). Bändikisaan on ilmainen sisäänpääsy, ja tapahtuma on ikärajaton kello 21:een asti, jonka jälkeen se on kielletty alle 18-vuotiailta. Yhtyeiden pitää ilmoittautua mukaan 10. toukokuuta mennessä.

LeKa:n Mikko Koivuluoma sanoo, että kyse ei ole aiempina vuosina järjestetystä Karu-rockista, vaan kokonaan uudesta tapahtumasta.

– Karu-rockin tulevaisuutta mietitään tässä myöhemmin. Ongelmana on se, että bändejä kyllä riittää, mutta yleisö ei löydä paikalle.

Myös Janne Honkanen LeKa:sta toteaa, että nyt haettiin toisenlaista konseptia. Karu-rockia on järjestetty Piippokeskuksessa jo monena vuotena peräkkäin.

Frendit-pub valikoitui kisapaikaksi, sillä LeKa on järjestänyt siellä aiemminkin keikkailtoja.

Millaisia bändejä on haussa?

– Mitään tarkkoja ikärajoja ei aseteta, mutta voimassa oleva levytyssopimus rajaa bändin kilpailun ulkopuolelle, sanoo Koivuluoma.

– Laidasta laitaan: nuorisobändejä, aloittelevia yhtyeitä, senioribändejä ja niin edelleen, kommentoi Honkanen.

Palkintona parhaat bändit pääsevät esiintymään heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Vesilahdessa järjestettävään Kurki-festivaaliin. Koivuluoma kertoo, että Kurki-festivaalin keikkojen pituudet ovat noin puolen tunnin mittaisia.

– Tuntematon bändi on hyvä esitellä yleisölle hieman lyhyemmälle setillä kuin megakuuluisuudet. Henkilökohtaisena mielipiteenä kaikki yli tunnin setit ovat liian pitkiä, sanoo Koivuluoma.

Kisailemaan haluavat bändit voivat ottaa yhteyttä Janne Honkaseen puhelimitse (0400 662481) tai sähköpostitse (hevihonkku@gmail.com).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?