Lempäälän poliittisella johdolla yksimielinen viesti selvitysmiehelle

Suur-Tampere ei houkuta

Selvitysmies Rauno Saari vieraili ennen Vesilahden kunnanvaltuustokäyntiään maanantaina 22. huhtikuuta samana päivänä myös Lempäälässä. Ehtookodossa järjestetyssä kunnanhallituksen kokoustilaisuudessa kunnanhallituksen jäsenillä ja valtuustoryhmien puheenjohtajilla oli mahdollisuus tuoda kasvotusten selvitysmiehelle esiin omia näkökantojaan Tampereen kaupunkiseudun tulevaisuudesta ja kuntajakoselvityksestä.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hultin (sd.) mukaan selvitysmiehen puolitoistatuntinen vierailu Lempäälässä sujui rakentavassa hengessä.

– Kunnanhallituksen jäsenten ja valtuustoryhmien puheenjohtajien viesti oli yksimielinen: Lempäälä haluaa jatkaa itsenäisenä kuntana. Jos joku pienempi kunta haluaa selvittää liittymistä Lempäälään, siitä voidaan keskustella, Petäkoski-Hult kiteyttää.

Selvitysmies Rauno Saari oli tilaisuudessa etupäässä kuuntelukannalla. Tilaisuuden aluksi hän esitti Lempäälän kunnan poliittiselle johdolle neljä ennakkokysymystä keskustelun pohjaksi.

Hän kysyisi muun muassa sitä, olisiko Lempäälä valmis kuntaliitoksiin ja millaisin ajatuksin Lempäälässä selvitystyöhön asennoidutaan.

– Vastaukset olivat aika yhdensuuntaisia: Lempäälälle kuntayhteistyö on tervetullutta. Lempäälä myös toivoo, että kun kaupunkiseudun kuntien välillä yhteistyön nimissä sopimuksia tehdään, niihin myös sitoudutaan, Petäkoski-Hult sanoo.

Tampereen kaupunkiseudun kuntien Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Tampereen, Vesilahden ja Ylöjärven omaehtoiseksi selvitysmieheksi kutsuman Länsi-Suomen läänin emeritusmaaherra Rauno Saaren selvitystyön on määrä valmistua ensi vuoden tammikuun loppuun mennessä. Saari vierailee kaikissa selvityskunnissa kuulemassa poliittista johtoa, valtuutettuja ja kuntalaisia. Lempäälän poliittisen johdon kuulemisen jälkeen Saari saapuu Lempäälään kuulemaan kunnanvaltuustoa keskiviikkona 29. toukokuuta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?