Elämänvaihehallinto

Lapsuus, nuoruus, koulutus, työelämä, eläkeikä ja vanhuus. Kuntalaisten yleismmät elämänvaiheet hoidetaan kunnissa muun muassa terveys-, sosiaali- ja sivistystoimessa.

Näyttää siltä, että eri elämänvaiheita ei koeta lainsäädännössä toisistaan muodostuvista kokonaisuuksista, vaan tempoileva politiikka näkee kerralla vain yhden vaiheen. Kun yhteen kohtaan riittävän kauan tuijotetaan, siitä syntyy herkästi valtakunnallinen ja kunnallinen ongelma.

Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoman mielestä nyt pitää korostaa asiakaslähtöisyyden edistämistä ja sektorirajat ylittäviä toimintatapoja. Jokaiselle toimialalle ei voida suunnitella omaa hallintoa ja byrokratiaa.

Lempäälässä ja Vesilahdessa on hyviä esimerkkejä siitä, kuinka esimerkiksi teknisen puolen huoltomies saattaa havaita vanhuksen avuntarpeen ja ilmoittaa oitis kotipalveluun.

Me tarvitsemme toisen näkemistä ja omatoimisuutta. Ei ylhäältä annettuja käskyjä.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>