Ystävysten ideasta kehkeytyi Olkkarin Wappu

Olkkarin Wappu on iloinen ja raitis vappupäivän juhla kylän keskustassa. Markus Perko (vas.), Mikko Vesamäki Mari-puolisoineen ja Päivi Perko (oik.) aloittivat tapahtuman järjestämisen. Nyt mukana on kymmeniä vapaaehtoisia. Juhlaan odotetaan ainakin kahta sataa vierasta.

Olkkarin Wappu on iloinen ja raitis vappupäivän juhla kylän keskustassa. Markus Perko (vas.), Mikko Vesamäki Mari-puolisoineen ja Päivi Perko (oik.) aloittivat tapahtuman järjestämisen. Nyt mukana on kymmeniä vapaaehtoisia. Juhlaan odotetaan ainakin kahta sataa vierasta. Kuva: Marita Miettinen.

Neljä vuotta sitten lempääläläinen perheenäiti Päivi Perko mietti, mitä kivaa keksisi vapuksi. Jotain yhdessä ystäväperheen, Vesamäkien, kanssa? Vai jotain ihan uutta?

Molemmat perheet tekivät vapaaehtoistyötä seurakunnan lähetyskahvila Olkkarissa. Entä jos ovet avaisi vappupäivänä ja tarjoilisi simaa ja munkkeja?

Ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Kahtena ensimmäisenä vuonna väkeä kutsuttiin paikalle viidakkorummuin, sähköpostein ja tekstiviestein. Vappupäivästä Olkkarissa kehkeytyi vilkas ja leppoisa perhetapahtuma.

Viime vuonna seurakunta tuli vahvemmin järjestäjien tueksi. Mukaan liittyi myös joukko tarmokkaita vapaaehtoisia. Samalla tapahtuma levittäytyi Olkkarista Lempoisten seurakuntataloon ja kirkkotorille. Lehti-ilmoitukset tehosivat.

– Suosio yllätti. Ovien piti avautua vasta kello 11, mutta kun menin laittamaan kahvilaa kuntoon kymmeneksi, oli oven takana jo pitkä jono, nauraa Päivi Perko

Munkki- ja makkaralaskurin mukaan kävijöitä oli noin kaksi sataa henkeä. Vähintään saman verran odotetaan tänäkin vuonna.

Kirkkotorilla pärisee

– Perusrunkona on elävä musiikki ja monipuolinen lasten ohjelma. Musiikista vastaa lempääläläinen HMP, lavalle voi nousta muitakin taitajia. Lapsille on muun muassa nukketeatteria ja kasvomaalausta, kertoo Päivin puoliso Markus Perko, joka koordinoi ohjelmaa ja samalla kymmenien vapaaehtoisten työtä.

– Seurakuntatalossa on kirpputori, jonka kyljessä on kirjanvaihtotori. Pöydälle voi tuoda kiertoon kirjojen lisäksi myös lehtiä ja CD-levyjä, Perkot opastavat.

Väriä ja pärinää tapahtumaan tuovat Gospel Riders -motoristit.

– Isommat lapset voivat pyörähtää kyydissä, mutta vain vanhempiensa valvonnassa.

Tuotto Tansanian naisille

Kuoromusiikki kuuluu myös Olkkarin Wappuun. Lempäälän mieskuoro kajauttaa kevätsävelet kirkkotorilla. Vapputapahtuman päätteeksi on Pietari ja Kalat -kuoron Suomalainen messu -konsertti Pyhän Birgitan kirkossa.

Olkkarin Wappu on ilmaistapahtuma, mutta sen avulla kerätään varoja Tansaniaan rakennettavan naisten turvakoti Kimbilion hyväksi.

– Musiikit, konsertit ja lasten nukketeatteri ovat ilmaisia. Muut tekemiset, kuten arvat, kasvomaalaukset ja vappuiset syötävät maksavat eurosta kahteen, kertoo Markus Perko.

Marita Miettinen

Yksi kommentti

  1. Markus Perko

    Järjestelijöiden puolesta kiitos Olkkarin Wapun osallistujille, talkooväelle, esiintyjille ja Pietarille ja Kaloille! Oli kaikinpuolin mukava päivä. Kolehteineen tuotto oli reilut 5000 € naisten Kimbilio-turvakodin hyväks Morogoroon, Tansaniaan! Ensi vuonna uudestaan!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?