LeKi-futis haluaa hissistä pois

Vitosdivari, nelosdivari, vitosdivari, nelosdivari. Tässä LeKi-futiksen edustusjoukkueen historiaa viimeisten vuosien ajalta. Joukkue on noussut melkein joka vuosi ja pudonnut useasti vuoden tai kahden kuluttua. Tiivistetysti sanottuna vitosdivariin LeKi on ollut liian hyvä, mutta rahkeet eivät ihan ole riittäneet pärjäämisessä nelosessa.

– Nyt selvä päämäärä ja missio on, että moisesta hissistä hypätään pois, alleviivaa LeKi-futiksen päävalmentaja ja seuran puheenjohtaja Petri Mäkinen ainoan tavoitteen tulevalle kaudelle.

LeKi-futiksen tilanne näytti syksyn ja talven aikana varsin pitkään aika kehnolta. Pelaajia oli vähän ja valmentajaa ei joukkueella ollut. Mukana olevia kalvoi epävarmuus, tuleeko hommasta ylipäätään mitään.

– Kun valmentajaa ei etsinnöistä huolimatta löytynyt, päätin katkaista epävarmuuden ja otin homman itselleni. Haaste on mielenkiintoinen, mutta virtaa hommaan löytyy, sanoo Mäkinen.

Yks’ kaks’ alkoikin homma pelittää. Äijät löysivät tiensä treeneihin ja muutama uusi pätevä pelimieskin saatiin mukaan. Samoin oman junnutehtaan tuotteista muutamia lähti mukaan ja he ovatkin murtautumassa pelaavaan kokoonpanoon mukaan. Pelaajarosterin aktiivisakki on yli 20 nimen mittainen.

– Meininki ja henki joukkueessa ovat hyviä sekä treeni-into on itseänikin hitusen yllättäen ollut mainiolla tasolla, kiittää Mäkinen viime viikkojen tekemisiä.

Harjoituspelit ovat LeKi:n osalta sujuneet erinomaisesti tuottaen pelkkiä voittoja. Yhtään pistettä niistä ei kuitenkaan sarjaan mukanaan viedä, joten nousijajoukkueen haastajan mantteli lempääläisillä päällään on.

– Ensi kauden nelosdivari on tasoltaan kova. Perustelen tätä sillä, että joukkueisiin on tullut nuoria treenaavia pelaajia lisää ja urheilullisuus seuroissa on isossa kurssissa. Niin sanottuja mahamiehiä ei enää nelosen tasolla näy, tiivistää Mäkinen arvionsa tulevasta sarjakaudesta, joka alkoi LeKin osalta sunnuntaina 28. huhtikuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?