Veteraaneille historiallinen hopea

Lempäälän Kisan nopsajalkaiset veteraanit taistelivat kotiturnauksessaan 45-vuotiaitten SM-hopealle. Kuva 0 – 2-tappioon päättyneestä finaaliottelusta, jossa vastustaja oli PPS pääkaupunkiseudulta. Kuva: Antero Korhonen.

Lempäälän Kisan nopsajalkaiset veteraanit taistelivat kotiturnauksessaan 45-vuotiaitten SM-hopealle. Kuva 0–2-tappioon päättyneestä finaaliottelusta, jossa vastustaja oli PPS pääkaupunkiseudulta. Kuva: Antero Korhonen.

Lempäälän Kisan nimissä pelaavia miesveteraanijoukkueita on kiertänyt SM-turnauksia vuosikymmenen ajan, yleensä sijoitukset ovat pyörineet parhaimmillaan turnausten keskivaiheilla, kunnes tämä kausi muutti suunnan.

Nelikymppiset taistelivat Naantalissa upeasti neljänneksi, mutta nelivitoset laittoivat Lempäälässä vielä paremmaksi ja kotiyleisön siivittämänä raivasivat tiensä aina finaaliin saakka. Loppuottelussa kuuden ex-SM-sarjapelaajan rutinoima PPS pääkaupunkiseudulta oli ylittämätön kanto, mutta hopea maistui lempääläisten suussa erittäin hyvältä, eikä veteraaniurheilussa niin tuttua jälkispekulointia kuultu sanallakaan.

– Hopea maistuu kullalta. Pitkään on pelattu lentsikkaa ja harrastus on ollut kivaa. Nyt, kun vuosikymmenten uurastuksen jälkeen pärjättiin kavereitten, joiden suurimman osan kanssa olen pitkään pelannut, tuntuu tosi mahtavalta, tunnelmoi Kisan joukkueen kokoaja ja puuhamies Kari Nieminen.

Muut pelaajat hopeajoukkueessa olivat Juha Tulonen, Ilari Jokinen, Mikko Kurkioja, Ari Torpström, Petteri Fonsen, Pertti Strengell, Pekka Niemi, Terho Jaakkola ja Matti Eronen.

 

Kommentti:

Urheilu tuo pitäjää tunnetuksi ja yrittäjille euroja

Lempäälän Hakkarissa pelattiin viikonloppuna 45-vuotisten lentopallon SM-finaaliturnaus, johon osallistui 15 joukkuetta. Jos kotipojat sekä Valkeakosken ja Tampereen sakit lasketaan pois luvusta, oli iso osa muista vierailijoista käymässä Lempäälässä, jos ei ensimmäistä, niin ensimmäisiä kertoja kuitenkin.

Jämäkät järjestelyt ja Hakkarin hyvät puitteet jättivät noin puolelletoistasadalle lentisvieraalle varmasti hyvän kuvan Lempäälästä. Kahden päivän aikana puolestaan konkarit raottivat lompsaansa useamman kerran ostaakseen lempääläisiltä yrittäjiltä tavaraa tai palveluksia.

Lyhyt vilkaisukierros seurojen nettisivuille kertoo, että vastaavia ja isompiakin urheilutapahtumia on Lempäälässä kevään aikana ollut useita muun muassa jääkiekossa, junnulentiksessä ja kenttien auettua jalkapallossakin, unohtamatta hiihdon muutamaa hyvin massaa kerännyttä tapahtumaa. Tosi iso juttu koittaa sitten rapean vuoden päästä, kun Hakkariin saapuu 2 000–3 000 urheilijaa ja sporttituristia yleisurheilun SM-maastoihin.

Kustakin tapahtumasta jää euro kavereineen Lempäälään, kunnan maine lisääntyy ja PR-imago kiillottuu.

Onneksi moni yrittäjä ja Lempäälän kuntakin muun muassa Lempäälän kehityksen kautta, ovat havahtuneet ja ovat omalta osaltaan tukeneet seuraväkeä tapahtumien järjestelyissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?