Jyryn C-pojille lentopallon tuplamestaruus

Ensimmäiselle kullanhakumatkalle lähdettiin lauantaina 23.3. Lounais-Suomen Superin lopputurnaus pidettiin Lappi TL:ssä. Joukkueita oli kaikkiaan kuusi, kahdessa kolmen joukkueen alkulohkossa.

Jyry jäi alkulohkon toiseksi häviten ennakkosuosikille, Littoisten Työväenurheilijoille, 2-0. Puolivälierässä voitettiin Raision Loimu ja välierässä Rikala Volley Salosta.

Loppuottelussa vastassa oli taas suuri ennakkosuosikki LTU, jonka Jyry kaikkien suureksi yllätykseksi voitti kauden parhaalla pelillään sekä tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-0.  LTU hävisi tässä kohtaa kauden ainoan pelinsä, joten yllätys on varmasti molemmille joukkueille yhtä suuri. Kotiin tuotiin kauden ensimmäiset kultamitalit ja Jyryn c-pojista tuli Lounais-Suomen Superin mestareita.

Tämä tarkoitti tietenkin sitä, että kesäloman alku siirtyisi ja lauantaina 20.4. lähdettiin hakemaan valtakunnallista Superin Mestaruutta Ylihärmästä.

Turnaus pelattiin sarjamuotoisena viiden joukkueen kesken. Muut joukkueet olivat Outokummun Partio, Alahärmän Kisa, Napapiirin Palloketut Rovaniemeltä ja Salpis Hollolasta.

Takarivissä vasemmalta: valmentaja Kimmo Katajamäki, Jonne Haavisto, Santtu Liinpää, Matias Wallgren, Arttu Ruuna ja valmentaja Tiina Ruuna Eturivissä vasemmalta: Ossi Katajamäki, Julius Siltanen ja Akseli Viitala

Takarivissä vasemmalta: valmentaja Kimmo Katajamäki, Jonne Haavisto, Santtu Liinpää, Matias Wallgren, Arttu Ruuna ja valmentaja Tiina Ruuna
Eturivissä vasemmalta: Ossi Katajamäki, Julius Siltanen ja Akseli Viitala

Ensin vastassa oli Partio, joka tiukkojen vaiheiden jälkeen voitettiin 2-1. Seuraavana vastustajana oli Salpis, joka voitettiin puhtaasti 2-0. Kolmas peli pelattiin NaPaa vastaan, josta voitto tuli myös helposti 2-0. Yksi peli oli vielä pelaamatta ja oli jo tiedossa, että mestaruus tulee Jyrylle.  Pojilla oli hyvä voitontahto päällä, joten heille ei asian todellista laitaa vielä paljastettu.

Viimeisessä ottelussa vastassa oli järjestävä seura Alahärmän Kisa. Peli oli kahden todella tiukan erän jälkeen 1-1. Tilanne kentällä alkoi olla sen verran hermoja raastava, että pelaajille kerrottiin tässä kohtaa mestaruudesta. Kulta oli voitettu ja peli vapautui kolmannessa erässä heti. Nyt pelattiin taas rennolla ja iloisella otteella Jyryn voittaessa viimeinen erä helposti.

Tuplamestaruus oli voitettu, kauden toiset kultamitalit ripustettiin kaulaan ja kotiin lähti iloinen joukko Superin Valtakunnallisia mestareita.

Poikien vahvuus tällä kaudella oli koko joukkueen tasaisuus. Kevätkaudella pelattiin yhteensä 25 ottelua, joista voittoja tuli 22:sta ottelusta.  Hieno kausi sai arvoisensa päätöksen.

Kimmo Katajamäki

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?