Taiteilija päiväkodissa: Kuokkalankulman päiväkodin lapset saivat taiteilijan kylään kuukaudeksi

Päiväkodin picassot tutustuvat taiteeseen

Pauliina Pesonen ja Otto Jokinen viimeistelevät taideteosta nimeltä "Sateenkaari ja autorallia"

Pauliina Pesonen ja  Otto Jokinen, 5, viimeistelevät taideteosta nimeltä ”Sateenkaari ja autorallia”.

Kuokkalankulman päiväkodilla on lattia täynnä isoja, värikkäitä maalauksia. Joukahaiset-ryhmän pienet taiteilijat maalaavat kieli keskellä suuta yhteisiä taideteoksiaan ja saavat ohjausta työhönsä ihan oikealta taiteilijalta.

Grafiikkaa päiväkoti-ikäisille

Kuvataiteilija Pauliina Pesonen viettää Kuokkalankulman päiväkodilla kuukauden päivät opastaen kaikkien ryhmien lapsia taiteen saloihin. Lasten kulttuurikeskus Piipoon hallinnoiman Taiteesta työtä – kulttuurista hyvinvointia -hanke mahdollistaa näinkin pitkän vierailun päiväkodilla.

– Tässä ajassa oppii jo tuntemaan lapsia. On taiteilijalle hieno mahdollisuus, kun saa rauhassa rakentaa yhteistyötä, kiittelee Pesonen.

Taideteokset nimettiin demokraattisesti äänestämällä. Susanna Saarenheimo ja Pauliina Pesonen pitelevät teosta nimeltä "Yömaailma".

Taideteokset nimettiin demokraattisesti äänestämällä. Susanna Saarenheimo ja Pauliina Pesonen pitelevät teosta nimeltä ”Yömaailma”.

Hän on aiemmin ollut mukana saman tyyppisissä projekteissa ja tehnyt yhteistyötä esikouluikäisten lasten kanssa. Päiväkoti-ikäisten kanssa taiteilu on kuitenkin Pesolalle uusi ja mielenkiintoinen haaste. Luvassa on ainakin värikylpyjä vauvojen kanssa ja isommat lapset pääsevät tutustumaan esimerkiksi grafiikan tekemiseen.

– Me tehtiin prinsessalinnoja missä oli pupuja ja perhosia. Pojat teki angry birdsejä,  kertovat Helmi Rautkivi, 5, Melissa Holopainen, 6, ja Rebekka Haavisto, 6,  grafiikan teon lomassa.

Kuusivuotias Rebekka Haaviston pääsi kokeilemaan päiväkodissa grafiikan tekoa.

Kuusivuotias Rebekka Haaviston pääsi kokeilemaan päiväkodissa grafiikan tekoa.

 

 

 

Tytöt ovat yhtä mieltä, että taiteen tekeminen on ollut kivaa.

Sirkuksesta osa arkea

Piipoon toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu kertoo Taiteesta työtä – kulttuurista hyvinvointia -hankkeen alkaneen tämän vuoden tammikuussa ja jatkuvan vuoden 2014 tammikuun loppuun.  Kulttuuriministeriön myöntämän rahoituksen turvin taidetta eri muodoissa on tarjolla vanhuksista vauvaikäisiin.

– Tavoitteena on taiteilijoiden työllistäminen kulttuuri- ja hyvinvointihankkeisiin, Kuitu kertoo.
Kuitu toivoo, että hankkeen myötä taiteilijasta päiväkodissa tai muusikosta vanhainkodissa tulisi arkipäivää. Kuvataiteiden ja musiikin lisäksi hankkeen puitteissa annetaan mahdollisuus ilmaista itseään sirkuksen ja draaman kautta. Kuokkalankulman päiväkodin lisäksi toiminta käynnissä myös mm. Ehtookodossa ja Hattulalaisessa nuorisokodissa. Kuitu kertoo toiminnan olevan hyvin yhteisölähtöistä ajatuksella ”mitä haluatte?”.

Tavoitteena taidenäyttely

Toukokuun loppupuolella myös äidit, isät, kummit ja mummit pääsevät ihailemaan syntyneitä taideteoksia. Silloin Kuokkalankulman päiväkodilla järjestetään viralliset taidenäyttelyn avajaiset. Teokset tulevat olemaan näyttelyssä kauniisti esillä nimineen ja tekijöineen, aivan kuten muissakin taidenäyttelyissä.

– On tärkeää, että tähän suhtaudutaan tosissaan ja tavoitteellisesti. Silloin lapsetkin huomaavat sen, Pesonen linjaa.

Toukokuussa päiväkodilla vietetään virallisia taidenäyttelyn avajaisia.

Toukokuussa päiväkodilla vietetään virallisia taidenäyttelyn avajaisia.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?