Omatoimirahaa 15 hakijalle

Lempäälän kunnanhallitus on päättänyt jakaa käytettävissä olevasta 40 000 euron määrärahasta yhteensä 32 657 euroa omatoimirahana. Määräaikaan omatoimirahaa haki 20 hakijaa, joista 15 saa nyt omatoimirahan.

Jakamatta jääneelle summalle on tarkoitus järjestää haku ensi syksylle.

Suurimman summan, 5 000 euroa sai Kuivaspään ja ympäristön kyläyhdistys tievalaistuksen rakentamiseen Rantoistentielle yhden kilometrin matkalle. Hollon omakotiyhdistys sai 4 000 euroa grillikatoksen rakentamiseen Hollonrantaan. Kuljun Asemakylän omakotiyhdistys sai 3 317 euroa beachvolleykentän kunnostamiseen. Kuokkalan-Kuljun osakaskunta sai 3 000 euroa grillikodan rakentamiseen Herralanvuolteelle. Ruskea-ahteen omakotiyhdistys sai 2 935 euroa jääkiekkokaukalon kunnostukseen.

Omatoimiraha on tarkoitettu kuntalaisten omatoimisuuden tukemiseen kuten ympäristön kunnostamiseen ja kunnan palveluvarustuksen täydentämiseen. Omatoimisuuden, jota voi olla talkootyö tai rahallinen osallistuminen, on oltava vähintään 30 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista.

Pienempiä avustuksia saivat Sääksjärventien asukasyhdistys (2 500), Lempäälän-Vesilahden Pursiseura (2 500), Maailmannapa ry (2 300), Nurmen kyläyhdistys (2 000), Sääksjärven omakotiyhdistys (1 800), Kelhon vanhemmat ry (1 300), Hakkarin asukasyhdistys (600), Palomäen omakotiyhdistys (500), Ryynikän omakotiyhdistys (500), ja Tuuli-Saaren omakotiyhdistys (405).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?