Taloutta tervehdytetään yli 350 000 euron säästöillä

Vesilahden kunnan tervehdyttämistoimenpiteiden nettovaikutus on yhteensä 352 620 euroa. Vesilahden kunnanhallitus on hyväksynyt kunnan talouden tervehdyttämisohjelman, jossa edellytettiin lauta- ja hallintokunnilta kahden prosentin säästövaadetta.

Kunnanjohtaja Erkki Paloniemen mukaan tavoitteessa on onnistuttu hyvin. Kunnanhallituksen vastuualueen tervehdyttämistoimenpiteiden säästövaikutus vuoden 2013 talousarvioon on yhteensä 184 700 euroa, kasvatus- ja opetuslautakunnan 148 190 euroa, liikunta- ja nuorisolautakunnan 4 080 euroa, teknisen lautakunnan 11 000 ja rakennus- ja ympäristölautakunnan 4 300 euroa.

Säästöt syntyvät pääsääntöisesti pienin leikkauksin: mm. oppikirjahankinnoissa säästetään esityksen mukaan 2 325 euroa. Kun paloaseman aiottua maalausta siirretään seuraavalle vuodelle, säästyy tämän vuoden talousarviosta 4 000 euroa. Yksityisteitäkin on tänä vuonna tarkoitus avsutaa 1 500 euroa aiottua pienemmällä summalla.

Talouden tervehdyttämisohjelmaa työstetään Vesilahdessa seuraavaksi 2. toukokuuta pidettävässä valtuustoseminaarissa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?