Taloutta tervehdytetään yli 350 000 euron säästöillä

Vesilahden kunnan tervehdyttämistoimenpiteiden nettovaikutus on yhteensä 352 620 euroa. Vesilahden kunnanhallitus on hyväksynyt kunnan talouden tervehdyttämisohjelman, jossa edellytettiin lauta- ja hallintokunnilta kahden prosentin säästövaadetta.

Kunnanjohtaja Erkki Paloniemen mukaan tavoitteessa on onnistuttu hyvin. Kunnanhallituksen vastuualueen tervehdyttämistoimenpiteiden säästövaikutus vuoden 2013 talousarvioon on yhteensä 184 700 euroa, kasvatus- ja opetuslautakunnan 148 190 euroa, liikunta- ja nuorisolautakunnan 4 080 euroa, teknisen lautakunnan 11 000 ja rakennus- ja ympäristölautakunnan 4 300 euroa.

Säästöt syntyvät pääsääntöisesti pienin leikkauksin: mm. oppikirjahankinnoissa säästetään esityksen mukaan 2 325 euroa. Kun paloaseman aiottua maalausta siirretään seuraavalle vuodelle, säästyy tämän vuoden talousarviosta 4 000 euroa. Yksityisteitäkin on tänä vuonna tarkoitus avsutaa 1 500 euroa aiottua pienemmällä summalla.

Talouden tervehdyttämisohjelmaa työstetään Vesilahdessa seuraavaksi 2. toukokuuta pidettävässä valtuustoseminaarissa.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>