Ideapark-juoksu pitää pintansa kevään suurena kuntotapahtumana

Ideapark-juoksu järjestetään jo seitsemännen kerran.

Ideapark-juoksu järjestetään jo seitsemännen kerran.

Lauantaina 11. toukokuuta ammutaan kolme lähtöpaukkua Ideaparkin tienoilla merkkinä sille, että iso joukko kuntoilijoita starttaa jälleen erimittaisille lenkeille mittaamaan omaa kuntoaan. Mukana on junnujen rapean kolmen kilometrin lenkin lisäksi perinteiset kympin ja puolimaratonin matkat.

– Vappuna rikkoontui 600 ilmoittautujan raja, joten optimisteina odotamme pitkäaikaisen tavoitteemme eli tuhannen mukanaolijan rajan rikkoutumista, kertoo tapahtuman järjestäjistä, tapahtumakoordinaattori Kimmo Reiman Lempäälän Kisasta.
Tämän vuoden uudistus, joukkuepuolimaraton, on koonnut ilahduttavasti sakkeja mukaan. Kyseessä on neliosuuksinen viesti erimittaisin osuuspätkin, joka on tarkoitettu vaikkapa työpaikkajoukkueille.
– Joukkueita on kahta viikkoa ennen h-hetkeä mukana jo kolmisenkymmentä, Kimmo Reiman iloitsee.
Juniorien sarjoihin on yritetty pumpata lisätsemppiä mukaan tarjoamalla mukanaolijoille Fun Park-huvipuiston rannekkeen.
Tänä vuonna lähtö- ja maalialueet sijaitsevat viime vuosien tapaan Ideaparkin Lempäälän puoleisessa päässä, mutta varsinainen tapahtumien polttopiste on keskusaukiolla, missä on koko viikonlopun ajan ”Juoksun ytimessä”-tapahtuma lukuisine näytteilleasettajineen sekä esiintyjineen. Mukana on muun muassa Kid Sing-ohjelman tähti lempääläinen Samuel Shipway sekä kahlekuningas Sami Soukkio, joka roikkuu pakkopaidassa pää alaspäin Ideaparkin katossa, josta hän pyrkii vapautumaan.
Jonkin verran tämän vuoden Ideapark-juoksun ajankohta on saanut kritiikkiä muun muassa äitienpäivän läheisyyden ja SM-maastojen takia, mutta keväisin kuntokalanteri on sen verran täynnä, ettei päällekkäisyyksiltä voida välttyä. Vaikka Ideapark-juoksussa nähdäänkin monia tosi kovia menijöitä, kuten hiihtäjätär Aino-Kaisa Saarinen, on tapahtuma leimallisesti ideoitu tavallisille kuntoliikkujille.
– Talkooväkeä tapahtuma tarvitsee perinteiseen tapaan kymmeniä ja kymmeniä, joten toivottavasti seuraväki on entiseen tapaan aktiivisesti mukana ja jaksaa olla tärkeänä osana toteuttamassa Lempäälän suurinta kuntotapahtumaa, vetoaa Kimmo Reiman.
Ideapark-juoksun netti-ilmoittautuminen on vielä avoinna ja tapahtumapäivänä on mahdollisuus jälki-ilmoittautumiseen. Alustava säätila lupaa 11. toukokuuta noin lämpöä 15 astetta ja nättiä aurinkoista säätä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?