Lempäälän lätkälähettiläs mukana MM-kisoissa

Marko Anttila uskoo Suomen menestyssaumoihin

Marko Anttila NHL:äänPerjantaina 3. toukokuuta Suomen sinivalkoinen jääkiekon leijonamaajoukkue luistelee kaukaloon MM-avauksessa Saksaa vastaan Helsingin Areenalla. Kaiken todennäköisyyden mukaan päätään pidempänä muita askiin kiitää Marko Anttila, Lempäälän lätkälähettiläs, jolle MM-kisat ovat laatuaan ensimmäiset.

Millaisin fiiliksin otit MM-kisavalintatiedon vastaan?
– Yhtäältä hiukan yllättyneenä, mutta toisaalta toki odotin mahtuvani lopulliseen kisajoukkueeseen. Valmistavat maajoukkuepelit menivät osaltani kohtuullisen hyvin, joten kyllä valintaa toivoin.
Sinulla on takanasi urasi ehkäpä paras SM-liigakausi TPS:ssä, vaikuttiko se MM-kisavalintaan?
– Totta kai asiat tukevat toisiaan eli hyvä liigakausi poiki näyttöpaikkoja maajoukkueeseen. Tepsissä vastuuta ja tehoja tuli itselleni mukavasti, joten kausi on enää huipennusta vaille.
Suomen MM-joukkue on yksi nimettömimmistä moneen aikaan, kun NHL-apuja ei juurikaan ole sekä moni kokenut pelaaja ei mukaan syystä tai toisesta lähtenyt. Millaisina näet joukkueen mahdollisuudet pärjätä ja mitkä ovat Suomen joukkueen parhaat aseet?
– Tasaisuus on valttimme. Vaikka kokemusta uupuu, niin nuoruuden innolla iskemme. Yksittäisessä pelissä voi tällä tasolla kuka tahansa voittaa kenet tahansa. Uskon yllätysvalmiuteemme ja kotiyleisön mukanaan tuomaan hurmioon.
Joko tiedät, missä ketjussa pelaat ja mikä tulee oleman roolisi joukkueessa?
– Ketjukokoonpanoista en osaa sanoa mitään, joukkueessa on vielä muutama irrallinen palanen. Itselleni ei roolilla ja ketjukoostumuksilla ole väliä, pääasia on, että pääsisi pelaavaan kokoonpanoon. Eivätköhän vahvimmat avuni löydy sieltä puolustuspelaamisesta, varmaankin alivoimarooli on yksi parhaimmistani.
Lempäälässä Villihanhen baaritiskin nurkilla liikkuu kaksikin sinun ensi kauden seuraasi koskevaa huhua, olet niiden mukaan tulossa takaisin Tampereelle tai menet Venäjälle. Onko niissä mitään perää?
– Ensi kauden seura-asiat ovat aika auki. En itse asiassa edes isommin niitä mieti, kaikki ajatukset ovat MM-turnauksessa. Sanotaan kuitenkin sen verran, että tuskin pelaan Suomessa, hyvä pelipaikka Venäjältä tai Ruotsista kiinnostaa.
Tästä juttutuokiosta on neljä vuorokautta aikaa MM-avaukseen, mitä mielessäsi nyt liikkuu?
– Tunnelmat ovat positiivisen odottavaiset. Kaikki laitetaan peleissä likoon Suomen puolesta. Mukavaa on, että Lempäälästäkin kuulemma on väkeä tulossa katsomaan pelejä, ei muuta kuin kannustusta kehiin.

 

Marko Anttila, Lempäälän jätti

* Ikä 27 vuotta, syntynyt Lempäälässä, käynyt Kelhon alakoulua.
* Yksi kaikista pisimmistä huippujääkiekkoilijoista, 203 cm.
* Aloitti uransa Lempäälän Kisan pikkujunnuissa, vaihtoi Ilvekseen, josta palasi Kisaan, kun ei mahtunut Ilveksen joukkueeseen.
* Pelasi kaudella 2003–04 Kisassa miesten II-divisioonassa (38 tehopistettä 22 ottelussa). Herätti jääkiekkoprofessori Sakari Pietilän huomion, joka sai aikaan historiallisen NHL-varauksen kesällä 2004, kun Chicago Blackhawks varasi Anttilan numerolla 260. Anttila on ensimmäinen maan neljänneksi korkeimmalta sarjatasolta varattu pelaaja.
* Aloitti syksyllä 2004 SM-liigauransa Ilveksessä, missä pelasi kevääseen 2011 asti. Siirtyi sen jälkeen TPS:ään.
* Parhaalla Ilves-kaudellaan teki 26 tehopistettä, mutta kuluvalla kaudella TPS:ssä syntyi 41 pistettä. Yhteensä 454 SM-liigapeliä, joissa on syntynyt 175 pistettä.
* Maajoukkuedebyytti vuonna 2007. Yhteensä 40 maaottelua ennen MM-kisoja.
* Jääkiekkopiireissä kutsutaan lempinimillä ”Lempäälän Lemieux” ja ”Lempäälän lempeä jättiläinen”. Tuo haastatteluissa mielellään kotikuntansa ja kasvattajaseuransa erittäin positiivisessa valossa esiin. On jokavuotinen vieras Kisan nuorten kesäisissä jääkiekkokouluissa.
* Ensimmäinen Kisan kasvattama miespelaaja MM-kisoissa. Naisista Kisa-juurisia MM-edustajia ovat olleet Hanne Sikiö, Jenni Hiirikoski ja Anni Rantanen.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?