Lauantai-illan huumaa: Nuorisoseurantalolla järjestetään elokuvapäivä, joka tarjoaa katseltavaa valtavirtatarjonnan vastapainoksi. Tapahtuman molemmissa elokuvissa on mukana  paikallisia näyttelijöitä.

Tuttuja teatterinaamoja valkokankaalla

Kuvassa ylärivissä näyttelijät Harri Penttilä, Raimo Järvelä, Lasse Saari ja ohjaaja-käsikirjoittaja Miika Hakala, ja alarivissä ohjaaja Sami Pöyry, ohjaaja-käsikirjoittaja Tomi Pietilä ja Elokuvapäivän järjestäjä Timo Järvelä.

Kuvassa ylärivissä näyttelijät Harri Penttilä, Raimo Järvelä, Lasse Saari ja ohjaaja-käsikirjoittaja Miika Hakala. Alarivissä ohjaaja Sami Pöyry, ohjaaja-käsikirjoittaja Tomi Pietilä ja Elokuvapäivän järjestäjä Timo Järvelä.

Kotimaisia independent-elokuvia esitetään Vesilahdessa? Eipä ole tätäkään ennen kokeiltu.

Vesilahden Nuorisoseuran puuhamies Timo Järvelä päätti kuitenkin katsoa, miten käy. Viimeinen niitti oli se, kun esitykseen saatiin kaksi tuoretta elokuvaa, joissa esiintyy paikalliselle teatteriväelle tuttuja näyttelijöitä.

Järvelä järjestää Nuorisoseurantalolla Elokuvapäivä-tapahtuman lauantaina 25. toukokuuta. Hän haluaa omalta osaltaan olla tukemassa kotimaista indie-elokuvakenttää – ja tietysti tuoda paikallista näyttelijäosaamista esille.

Järvelän mukaan independent-elokuva tarjoaa koko ajan enemmän kilpailukykyistä sisältöä kaupallisen elokuvan rinnalle.

– Nykyään hyvin pienelläkin budjetilla saa tehtyä kiinnostavaa ja vertailukelpoista materiaalia, koska laitteistosta tullut sen verran halpaa. Moni saattaa yllättyä, kuinka laadukasta jälkeä indie-puolella tehdään.

Päivän aikana Nuorisoseurantalolla esitetään kaksi tuoretta indie-elokuvaa, täyspitkä dekkari Pahaa verta ja puolen tunnin mittainen komedia Varaosamies.

Alussa murha, lopussa ratkaisu

Pahaa verta -elokuvan virallinen ensi-ilta on vasta elokuussa. Vesilahdessa  dekkarijännäri nähdään ensimmäistä kertaa julkisesti. Elokuvan ohjaaja-käsikirjoittajakaksikko Tomi Pietilä ja Miika Hakala kertovat, että kyseessä on klassinen ”who done it?” -kaavan rikosleffa. Alussa tapahtuu murha, ja lopussa selviää, kuka on murhaaja.

– Tarina on alun perin reilu kymmenen vuotta vanha. Olimme aika koltiaisia, kun juttu keksittiin, kertoo Miika Hakala.

Kaksikko on kehitellyt ideaa pidemmälle, ja nyt se on viimein saatu taltioitua kokopitkäksi elokuvaksi. Kyseessä on parivaljakon toinen täysimittainen elokuva.

Tekijöiden mukaan luvassa on Midsomerin murhista ja Agatha Christieltä vaikutteita saanut tarina. Elokuvassa näyttelee paikallisille tuttuja naamoja, kuten Lasse Saari, Raimo Järvelä ja Harri Penttilä, joka nähdään myös Varaosamiehessä.

Naurua ja itkua pää punaisena

Varaosamies on elokuva miehestä, jonka auto hajoaa. Sitten mies yrittää löytää oikean osan autoonsa.

– Elokuva on hyvin näyteltyä komediaa, jossa on myös sydäntä. Yleensä se menee niin, että yleisö nauraa pää punaisena ensimmäiset 20 minuuuttia ja itkee pää punaisena viimeiset kymmenen minuuttia, elokuvan ohjaaja Sami Pöyry selostaa.

Pöyryn mukaan Varaosamies on tähän mennessä uponnut hyvin yleisöön. Sitä on esitetty aiemmin yleisönäytöksissä muun muassa Tampereella ja Helsingissä.

Elokuvan pääroolissa on J-P Kantonen, ja muissa rooleissa nähdään muun muassa Jon Länsivaara, Riku Lempinen ja vuoden teatterinäyttelijänä palkittu Ola Tuominen. Mukana on myös Salkkareista tuttu Teemu Lehtilä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?