Kun Krääkkiön mummo Ipadin sai

Vesilahden Krääkkiöstä kotoisin oleva Sirkka Lahtinen lukee paikallislehtensä mieluiten paperisena, mutta ei hän pane pahakseen sähköistäkään versiota.

Vesilahden Krääkkiöstä kotoisin oleva Sirkka Lahtinen lukee paikallislehtensä mieluiten paperisena, mutta ei hän pane pahakseen sähköistäkään versiota.

Tampereen Lentävänniemessä nykyisin asuva Sirkka Lahtinen, 83, pyöritteli hetken uudenkarheaa IPadia ja totesi päättäväisesti, että onhan tätä kesä aikaa opetella. Niin siirtyy entinen krääkkiöläinen vähitellen sähköisen median kuluttajaksi.

No, ehkäpä muutos ei käytännössä sentään näin nopea ole. Sirkka Lahtiselle paperinen lehti on vielä kuitenkin tärkeämpi kuin mikään muu.

Vesilahden Krääkkiöstä lähtöisin oleva Lempäälän-Vesilahden Sanomien pitkäaikainen tilaaja Sirkka Lahtinen voitti lehden tilaajien kesken järjestetyssä arvonnassa IPadin eli tablettitietokoneen. Tablettiaikaa Sirkka Lahtinen on elänyt jo ilman uutta vehjettäkin, ovat vain mokomat pillerit dosetissa. Sirkka Lahtinen ei pistä pahakseen, vaikka tästä lähtien media-annokset tulisivat Ipadista.

Kotikunnan paikallislehti on noussut Lahtisen elämässä arvoon arvaamattomaan sen vuoksi, että hän muutti jo nuorena työn perässä Tampereelle. Ensin toviksi Suomen Trikoolle ja sen jälkeen Finlaysonille. Lahtisen perheen kaksi sisarusta kävi parin vuoden ajan vuorotellen töissä Tampeeella. Kotivuorollaan he hoitivat leskiäitinsä lehmiä.

– Kaikki Lempäälän-Vesilahden Sanomien jutut ovat aina kiinnostaneet. Kun sattuu olemaan tutummasta ihmisestä tarinaa, niin se juttu luetaan sitten entistä tarkemmin. Urheiluja en kovin hyvin silmäile. Olen innokas lehdenlukija, kunhan vaan silmissäni näköä riittäisi vielä pitkään.

Ipad ei kovasti Sirkka Lahtista hätkähdytä. Jos ei laitteen käyttöä muuten opi, hän aikoo mennä kurssille.

Lahtisella ei ole omia lapsia, mutta suvusta löytyy taitoa ja tietoa ohjeistaa Krääkkiön mummu tabletin makuun.

Krääkkiön kuulumisista hän ei ole pelkän median varassa. Viimeksi vappuna Sirkka Lahtinen kävi katsomassa harmaata kotimökkiään.

– Sinne täytyy lähteä uudestaan, sillä pihatöitä riittää, hän iloitsee kesän tulosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?