Olkkarin Wapussa 500 juhlijaa

Olkkarin Wappu on kotiutunut Lempäälään. Vappupäivänä kahvila Olkkari ja Lempoisten seurakuntatalo olivat pullollaan ihmisiä. Talkoolaiset tekivät 600 munkkia ja 500 lasillista simaa - kaikki menivät.

Olkkarin Wappu on kotiutunut Lempäälään. Vappupäivänä kahvila Olkkari ja Lempoisten seurakuntatalo olivat pullollaan ihmisiä. Talkoolaiset tekivät 600 munkkia ja 500 lasillista simaa – kaikki menivät. Kuva: Minna Heinonen

Lempäälän seurakunnan ja kymmenien vapaaehtoisten järjestämä Olkkarin Wappu saavutti suuren suosion.

Arviolta 500 eri-ikäistä lempääläläistä juhli vappupäivänä Kirkkotorin ympäristön eri tapahtumapisteissä.

Päivä alkoi komeasti trumpettitaiteilija Mikko Valjakan avaustöräyksellä kellotapulin huipulta. Sen jälkeen nautittiin Lempäälän mieskuoron keväisistä lauluista ja hiljennyttiin motoristihartauteen.

Seurakuntatalon kirpputorilta ja kirjanvaihtopisteestä löytyi monelle kotiin viemisiä. Talolla nähtiin myös jonglöörausta, taikatemppuja ja nautittiin rennoista musiikkiesityksistä.

Lasten suosikkeja olivat onnenpyörä, nukketeatteri, lankalaserrata ja erityisesti Gospel Riders -motoristien tarjoama moottoripyöräkyyti.

Päivän aikana myytiin 400 arpaa, 200 vohvelia, 600 munkkia, 200 makkaraa ja 500 lasillista simaa. Myös Kimbilio-leivät ja linnunpöntöt menivät kuin kuumille kiville.

Vapputapahtuma huipentui Pietari ja Kalat -kuoron Suomalainen messu -konserttiin Pyhän Birgitan kirkossa.

Tapahtuman tuotto oli reilut 5000 euroa. Se käytetään Tansanian Morogoroon nousevan naisten Kimbilio-turvakodin hyväksi. Olkkarin Vappu aiotaan järjestää myös ensi vuonna.

Markus Perko

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?