Korvat hörölle, nuorilla on asiaa

Nuorisovaltuusto on paikallisten nuorten äänitorvi. Sen pitää soida äänekkäästi, mutta myös asiapitoisesti. Muuten se tuppaa jäämään kaiken muun hälyn alle.

Onneksi nykyinen Nuorisovaltuusto osaa soittaa tätä torvea taidokkaasti. Huhtikuussa valtuusto antoi jo ensimmäisen kunnon ääninäytteen, kun se kokosi paikallisista nuorista työryhmän keräämään kokemuksia Lempäälän kunnassa asioinnista.

Syntyi Nuorisovaltuuston kannanotto, josta kerrotaan lisää tässä lehdessä. Kannanotossaan nuoret nostavat esille asioita, jotka kunnassa heidän mielestään ovat huonolla tolalla. Äänessä ovat myös ne, jotka eivät saa lähipiiristään riittävää tukea aikuistumisen kynnyksellä.

Hienointa kannanotossa on sen elämänmaku. Aidoille kokemuksille on annettu palstatilaa. Ongelmista puhutaan suoraan. Kritiikkiä saavat osakseen niin TE-toimiston palvelut, Monitoimikeskus kuin Lempäälän nuorisoasuntotilannekin.

Toivottavasti huolenaiheet otetaan tosissaan myös kunnan päättäjien taholla.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>