Korvat hörölle, nuorilla on asiaa

Nuorisovaltuusto on paikallisten nuorten äänitorvi. Sen pitää soida äänekkäästi, mutta myös asiapitoisesti. Muuten se tuppaa jäämään kaiken muun hälyn alle.

Onneksi nykyinen Nuorisovaltuusto osaa soittaa tätä torvea taidokkaasti. Huhtikuussa valtuusto antoi jo ensimmäisen kunnon ääninäytteen, kun se kokosi paikallisista nuorista työryhmän keräämään kokemuksia Lempäälän kunnassa asioinnista.

Syntyi Nuorisovaltuuston kannanotto, josta kerrotaan lisää tässä lehdessä. Kannanotossaan nuoret nostavat esille asioita, jotka kunnassa heidän mielestään ovat huonolla tolalla. Äänessä ovat myös ne, jotka eivät saa lähipiiristään riittävää tukea aikuistumisen kynnyksellä.

Hienointa kannanotossa on sen elämänmaku. Aidoille kokemuksille on annettu palstatilaa. Ongelmista puhutaan suoraan. Kritiikkiä saavat osakseen niin TE-toimiston palvelut, Monitoimikeskus kuin Lempäälän nuorisoasuntotilannekin.

Toivottavasti huolenaiheet otetaan tosissaan myös kunnan päättäjien taholla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?