Lempäälä vain runsaan 200 asukkaan kasvuvauhdissa

Rajun, jopa noin 500 henkilön vuotuinen kasvuvauhti näyttää olevan taittumassa Lempäälässä ainakin tällä hetkellä. Vuoden 2013 ensimmäisen vuosineljänneksen väestönlisäys näyttää Lempäälään 56 henkilön kasvua.

Viime vuodenvaiheessa Lempäälän väkiluku oli väestörekisterikeskuksen mukaan 21 448 ja vastaava luku tämän vuoden maaliskuun lopussa oli 21 504.

Tasaisella tahdilla Lempäälän väkiluku kasvaisi vuonna 2013 yhteensä noin 224 uudella kuntalaisella.

Väkiluvultaan Lempäälä on Suomen 50:nneksi suurin kunta. Sen edellä ovat lähimpinä kuntina Hollola, jossa oli maaliskuun lopussa 21 504 asukasta, ja Iisalmi, jossa oli 22 147 asukasta. Kuntien kokovertailussa Siilinjärvi (21 466), Hamina (21 260) ja Valkeakoski (21 179) olivat maaliskuun lopussa niukasti Lempäälää pienempiä.

Lempäälän sijaluku ei ole muuttunut vuodenvaihteesta kuntien välisessä vertailussa.

Vuonna 2012 Lempäälä kasvatti väkilukuaan kunnista suhteellisesti tarkasteltuna toiseksi eniten, 2,6 prosenttia. Suhteellisesti eniten väkilukuaan kasvatti vuonna 2012 Liminka, 2,9 prosenttia.

Vesilahti kivunnut
yhdeksän pykälää

Vesilahdessa oli viime maaliskuun lopussa 4 447 asukasta, kun viime vuodenvaihteessa kunnan väkiluku oli 4 439. Kasvua on ollut toistaiseksi siis vain kahdeksan henkeä.

Viime vuodenvaihteessa Vesilahti oli 205:s kuntien välisessä suuruusjärjestyksessä oli. Tämän vuoden maaliskuun lopussa Vesilahti oli Suomen kaikkien 320 kunnan joukossa väkiluvulla mitattuna 196:nneksi suurin.

Vesilahti on kasvanut alkuvuoden aikana ohi muun muassa väkilukuaan menettävästä Pihtiputaasta. Myös vuodenvaihteesta toteutetut kymmenen kuntaliitosta muuttivat kuntakarttaa ja Vesilahden sijoitusta kokotilastossa. Vuoden 2013 alusta toteutetut kuntaliitokset olivat Alavus-Töysä, Kitee-Kesälahti, Kuopio-Nilsiä, Lohja-Karjalohja-Nummi-Pusula, Mikkeli-Ristiina-Suomenniemi, Oulu-Haukipudas-Kiiminki-Oulunsalo-Yli-Ii, Raahe-Vihanti, Sastamala-Kiikoinen, Savonlinna-Kerimäki-Punkaharju sekä Vaasa-Vähäkyrö.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?