Kaikki Joukot liikkumaan lauantaina

Tulevana lauantaina kannattaa suunnata Lempäälän Hakkarin jäähallin vieressä olevalle hiekkakentälle. Koko perheen tapahtuma Joukot liikkeelle järjestetään jo neljännen kerran peräkkäin.

Tulevana lauantaina kannattaa suunnata Lempäälän Hakkarin jäähallin vieressä olevalle hiekkakentälle. Koko perheen tapahtuma Joukot liikkeelle järjestetään jo neljännen kerran peräkkäin.

74-vuotias eläkeläinen Jouko Varpukoski on melkoisen kiltti mies. Kun himoliikkujana tunnettu Varpukoski täytti 70 vuotta, hän ei halunnut lahjoja eikä kukkasia, vaan pyysi ihmisiä osoittamaan muistamiset rahana tililleen. Näin kertyneen summan hän lahjoitti Pesäpuulle tavoitteenaan tukea summalla ihmisten liikkumista ja yhdessäoloa.

Varpukosken lahjoittamilla rahoilla pistettiin alulle soveltavan liikunnan tapahtuma Joukot liikkeelle. Nyt tämä tapahtuma järjestetään jo neljännen kerran ja sponsoriksi on saatu myös toinen yksityishenkilö Varpukosken lisäksi. Niinpä tulevana lauantaina on Hakkarin kentällä luvassa mukavaa yhdessäoloa ja ohjelmaa kaikenikäisille, vauvasta vaariin.

– Kentälle on järjestetty muun muassa tasapainorata ja saappaanheittoa, kertoo Pesäpuun kummina toimiva Pirjo Pehu.

– Taitojaan voi kokeilla myös muiden perinnepelien parissa ja heittokäden tarkkuuttakin pääsee testaamaan. Puffetissa taas on tarjolla makkaraa, pullaa, teetä ja kahvia. Tilaisuus on maksuton.

Osallistujia kannustetaan liikkumaan tapahtuman aikana myös Hakkarin muhevilla metsäreiteillä.

– Olen tehnyt sinne rasteja kuvasuunnistusta varten, Varpukoski kertoo.

–Lempäälän seudun samoojat taas järjestävät luonnon helmaan erilaisia aistirasteja. Viime vuonna aistirasteilla piti tunnustelemalla arvata pussin sisältö. Tänä vuonna teemaksi on kaavailtu erilaisia tuoksuja.

Paikan päällä selviää myös, millainen on Varpukosken vapaa-ajallaan rakentama siirrettävä nuotio. Sen äärellä voi jokainen paistaa makkaransa juuri sopivan tummaksi tai vaaleaksi.

Malike tuo paikalle erilaisia soveltavan liikunnan toimintavälineitä, joita osallistujat voivat tapahtuman aikana kokeilla.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?