Hakkarin koululla laitetaan hiilidioksiditasot kuriin

Hakkarin koulun ilmanvaihtoa aletaan korjata tänä kesänä. Koulun luokissa on ilmennyt liian suuria hiilidioksidipitoisuuksia, minkä vuoksi ilmanvaihtolaitteisto uusitaan.

LVI-insinööri Päivi Liejumäki Lempäälän kunnasta kertoo, että koulussa on käytössä vanhanaikainen kiertoilmajärjestelmä. Nyt on tarkoitus ottaa käyttöön nykyaikainen lämmöntalteenottojärjestelmä, jotta hiilidioksiditasot saadaan pidettyä kurissa.

– Korkeiden hiilidioksiditasojen vuoksi oppilailla on ollut jaksamisongelmia, Liejumäki sanoo.

Ilmanvaihtojärjestelmästä uusitaan pari konetta tämän kesän aikana ja loput seuraavana kesänä. Laitteita on yhteensä kymmenen.

Järjestelmien uusimisen yhteydessä parannetaan koulun energiatehokkuutta. Yhteistyökumppanina toimii Lempäälän Lämpö.

Lempäälän tekninen lautakunta valitsi tiistaina 14. toukokuuta urakan tekijäksi lempääläläisen peltisepänliike Jokiharjun. Hintaa urakalle kertyi 230 000 euroa. Valintaperusteena oli halvin hinta.

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>