Parketti Heralan uusissa tiloissa on kattava näytevalikoima

Vaaleat värit ja vanhan tuunaaminen ovat nyt muotia parketeissa

Uusien tilojen avajaisia vietettiin 13. toukokuuta. Myymälässä on puuhanurkkaus myös lapsille.

Uusien tilojen avajaisia vietettiin 13. toukokuuta. Myymälässä on puuhanurkkaus myös lapsille.

Parketti Herala muutti Lempäälän Sääksjärvellä uusiin tiloihin, joihin saatiin esille kattava valikoima erilaisia lattiavaihtoehtoja. Omistajapariskunta Riitta ja Arto Herala kuvailevat tiloja myyntinäyttelyksi. Kun on paljon erilaisia tuotteita, ne on hyvä saada näkyvästi esille, jotta ostajan on helpompi tehdä päätöksensä.

Riitan toimenkuva on palvella ostajia päätöksenteossa, Arto puolestaan vastaa apujoukkoineen lattiamateriaalien asennuksista ja kunnostuksista. Yhtiössä on kaikkiaan kymmenkunta työntekijää omistajat mukaan lukien.

Tumma väri oli pitkään suosittua parketeissa, mutta nyt tuuli on kääntynyt. Heraloiden mukaan vaaleat värit sekä harmaa ovat kysyttyjä.

Paljon tuunataan vanhoja parketteja uuteen uskoon. Niitä voidaan hioa ja käsitellä eri väriseksi.

–  Menen paikan päälle katsomaan, ja mietimme yhdessä omistajan kanssa parhaan vaihtoehdon kyseiseen tilaan. Taantuma näkyy ehkä siinä, että nyt käsitellään vanhoja parketteja sen sijaan, että laitettaisiin ihan uutta. Yksityiset taloudet ovat suurin asiakaskuntamme, mutta toki myös julkisiin tiloihin menee parkettia ja muita lattiamateriaaleja, Arto Herala kertoo.

Parketti on pop

Uusissa tiloissa Vikinraitilla Sääksjärvellä on hyvin esillä eri lattiavaihtoehtoja.

Uusissa tiloissa Vikinraitilla Sääksjärvellä on hyvin esillä eri lattiavaihtoehtoja.

Nimenomaan parketti on suosituin valinta lattioihin, mutta muitakin vaihtoehtoja on. Laminaatti on monelle tuttu, ja myös korkkilattioita tehdään. Heralat esittelevät korkkimalleja, jotka eivät vastaa perinteistä mielikuvaa korkkilattiasta. Ne näyttävät aivan parketilta mutta ovat tätä kestävämpiä esimerkiksi eläinperheissä.

Korkkipohjaiset lattiamateriaalit ovatkin nostaneet suosiotaan viime aikoina Heraloiden mukaan.

Laminaatilla sen sijaan ei mene hyvin.

–  Aika paljon puramme pois laminaattilattioita ja laitamme parkettia tilalle. Laminaatissa on paljon erilaisia vaihtoehtoja, mutta sitä ei voi hioa kuten parkettia. Toki kaikilla materiaaleilla on omat käyttäjäkuntansa, Arto Herala sanoo.

Alalla on kilpailua, mutta myös yhteistyötä tehdään. Tärkeintä on saada asiakas tyytyväiseksi.

Suomen vaihtelevat sääolot asettavat omat vaatimuksensa materiaalien laadulle sekä asentamiselle. Parketti Herala suosii skandinaavisia tuotetoimittajia, jotta tuotteet sopivat Suomen oloihin. Parketti elää sään mukaan.

Tästä korkkilattiasta ei arvaisi, että se on korkkia eikä parkettia.

Tästä korkkilattiasta ei arvaisi, että se on korkkia eikä parkettia.

Heralat ovat tyytyväisiä nykytilanteeseensa. Yhtiö ei halua kasvattaa toimintaansa liikaa, jotta yrittäjille jää myös omaa aikaa, ja toisaalta asiakkaita pystytään palvelemaan yksilöllisesti.

Yritys tekee yhteistyötä ammattioppilaitosten kanssa. Heralat ovat olleet mukana kouluttamassa työhön lähes kaikkia työntekijöitään.

–  Haluamme työllistää nuoria, ja hyvin meillä ovat työntekijät pysyneetkin, Arto Herala hymyilee.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?