Lemmikille kaunis loppumatka

Sirpa Kuronen kertoo, että saattolaatikossa on biohajoava suojamuovi sekä puuvillaiset peite ja patja, jonka täytteenä on paperisilppu. Mukana on myös muistokynttilä.

Sirpa Kuronen kertoo, että saattolaatikossa on biohajoava suojamuovi sekä puuvillaiset peite ja patja, jonka täytteenä on paperisilppu. Mukana on myös muistokynttilä.

Vesilahtelainen Sirpa Kuronen on perustanut lemmikkieläinten saattolaatikoita valmistavan yrityksen. Tassupolku  omistaja sanoo, että liikeidea lähti omista kokemuksista.

Sirpa Kuronen tietää, että lemmikistä luopuminen voi olla tuskallista ja saattaa vaatia pitkällisenkin surutyön.

– Olen joutunut luopumaan kolmesta kissastani eläinlääkärin vastaanotolla. Elämän lopettava piikki oli niille paras vaihtoehto, sillä lemmikkieni elämä olisi muuten jatkunut kovissa kärsimyksissä. Samat kokemukset on tyttärellä ollut koiriensa kanssa.

Eläinlääkärillä käynneistä hänellä on hyviä ja huonoja kokemuksia. Ensimmäisellä kertaa hänet jätettiin piikin saaneen kissan kanssa yksin odotushuoneeseen odottamaan lääkäriäja ajettiin lopulta pois. Toisessa paikassa eläinlääkäri halasi ja jakoi hänen surunsa.

– Kolmannella kerralla kysyin eläinlääkärinvastaanotolla, että olisiko mitään laatikkoa, jossa kantaisin kissani tuhkattavaksi. Sellaista sopivaa ei ollut. Näin syntyi idea saattolaatikosta, Kuronen kertoo Tassupolun synnystä.

Ekologinen tuote

Tassupolku toimii Vesilahden Yrittäjätalossa. Sieltä käsin toimii myös yrityksen verkkokauppa. Sirpa Kuronen valmistaa tällä hetkellä kahdenkokoisia saattolaatikoita, joissa lemmikin voi haudata tai viedä tuhkattavaksi. Pienempään niistä voi laittaa enintään 15 kiloa painavan lemmikin ja suurempaan laatikkoon enintään 30-kiloisen.

Isoin, enintään 60 kiloa painavan lemmikin laatikon valmistus alkaa myöhemmin.

Pahvinen saattolaatikko on valmistettu ekologisista materiaaleista. Se sisältää puuvillaisen peitteen ja patjan, jonka täytteenä on paperisilppu. Lisäksi sisällä on biohajoava suojamuovi.  Laatikon mukana tulee kotimaisesta mehiläisvahasta lempääläläisen Sisko Kiiskin valmistama muistokynttilä.

Tassupolku on Sirpa Kuroselle toistaiseksi harrastus, sillä pääammatikseen hän tekee taloushallinnon töitä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?