Oikeus työehtosopimuksen mukaiseen palkkaan

Summahan ei ole suuren suuri, 600 euroa. Sen verran kolme lempääläläistä lionsklubia keräsi bändikaraokella lahjoitettavaksi paikalliselle 4H-yhdistykselle, joka järjestää 8.-luokkalaisille nuorille Ajokortti työelämään -kursseja.
Lahjoituksen arvo on kuitenkin euromäärää suurempi. Aiemmat vastaavat kurssit Lempäälässä ovat nimittäin osoittaneet, että kesätöihin ikänsä puolesta oikeutetuilla 15-vuotiailla ei ole kovinkaan kattavasti tietoa työelämästä, esimerkiksi sitä, että nuorikin työntekijä on oikeutettu TES:n mukaiseen minimipalkkaan.
Lahjoitusvaroin selvästi täydennetään koulujen oppilaiden kansalaistaitoja, joita he tarvitsevat koko loppuelämänsä ajan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?