Joukot liikkeelle liikutti lauantaina

Soveltavan liikunnan välineitä pyörätuoleista erilaisiin paripolkupyöriin sai vapaasti kokeilla. Kuva: Jouko VArpukoski

Soveltavan liikunnan välineitä pyörätuoleista erilaisiin paripolkupyöriin sai vapaasti kokeilla. Kuva: Jouko Varpukoski

Kaikille, muun muassa liikuntarajoitteisille suunnattu ”Joukot liikkeelle” -liikuntatapahtuma järjestettiin Lempäälässä nyt jo neljättä kertaa. Lauantaina 18. toukokuuta Hakkarin hiekkakenttä ja pururata tarjosivat lämpimässä mutta pilvisessä säässä niin kuvasuunnistusta, saappaanheittoa kuin muutakin aktiviteettia.

Tapahtuman alullepanijana on toiminut aktiivinen eläkeläinen Jouko Varpukoski. 70 vuotta täytettyään hän ei halunnut puketteja ja paketteja, vaan pyysi lahjoittamaan rahaa tililleen. Rahaa kertyikin mukava summa, jolla hankittiin tarpeellisia tavaroita ja laitettiin pystyyn soveltavan liikunnan tapahtuma ”Joukot liikkeelle”. Tapahtumassa osallisina ovat mm. Pandat, alan liittoja, Lempäälän kunta, Lions Clubit Lempäälä Kanava ja Lempäälä Sääksjärvi sekä LeKi-futis. Perusta on kuitenkin yksityisessä rahoittamisessa.

– Tapahtuma jatkuu tulevaisuudessakin, vaikka tililtä loppuisivatkin rahat, kertoo Jouko Varpukoski.

Kentän alueella toimivat pallotutka, saappaanheittorasti, tasapainoratoja, kivien tarkkuusheittoa sekä puhallusputkipiste. Metsän puolella oli kuvasuunnistusrata, joka vetikin joukkoja paljon tutkimaan rataa. Kentän viereisellä asfalttiosuudella oli näytteillä erilaisia soveltavan liikunnan välineitä pyörätuoleista erilaisiin paripolkupyöriin. Laitteita sai vapaasti kokeilla ja ne olivat todella suosittuja.

– Erilaiset toimintavälineet olivat tamperelaisen Malikkeen, joka vuokraa ja kehittää niitä. Myös VAU ry oli mukana erilaisilla pyörillä, kertoo soveltavan liikunnan välineiden kanssa opastanut Matti Tuominen.

Tapahtuma veti paikalle kaiken ikäisiä liikkujia, ja sääkin osoittautui hyväksi. Monien avustajien avulla ja toimivan buffetin tuella tapahtuma eteni soljuvasti. Pallotutkassa pääsi kokeilemaan potkunsa lujuutta ja kilpailuhenki kohosikin korkealle monien yrittäessä parantaa omaa tulostaan. Kävijämäärä ylitti sata henkeä, jossa on monia kymmeniä kasvua viime vuoteen. uupielet osoittivat ylöspäin ja ulkoiltua tuli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?