Lempäälän judokoille värisuora Orimattilasta

Neljä lempääläisjudokaa otteli toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Orimattilassa menestyksekkäästi saavuttaen värisuoran mitaleissa. Kultamitalin ja keltaisen vyön nappasi 55-kiloisten sarjan Juho Niemi. Niemi peittosi ensimmäisessä ottelussa tamperelaisen Roni Kulmalan komealla heitolla puolessa minuutissa. Seuraavassa ottelussa Niemi kumosi porvoolaisvastustajansa selälleen ipponin arvoisesti yhdeksässä sekunnissa.  Viimeisessä ottelussa keravalainen judoka jäi hurjan riepotuksen jälkeen ipponin arvoiseen sidontaan. Tampereen Judon pääopettaja Pasi Luoma totesi otteluiden jälkeen, että Niemen tekniikat ja asenne olivat otteluissa sen verran terästä, että myönsi tälle keltaisen vyön.

Alle 31 kg sarjassa ottelivat Eelis Karinkanta, Eemeli Haliseva ja Joonas Sohlo. Ottelusarjan aloitti Haliseva sarjan tulevaa voittajaa vastaan. Kotkan Didigovin lonkkaheitto tehosi ipponin arvoisesti ja Halisevan piti hakea vauhtia keräilyotteluista. Keräilyissä hän käänsi vastustajansa isännän ottein sidontaan. Pronssimatsissa Haliseva ei antanut vastustajalleen armoa, vaan käänsi tämän sidontaan pian ottelun alettua. Karinkanta aloitti ottelunsa komealla ipponin arvoisella lonkkaheitolla. Semifinaalissa vastustaja lensi selälleen jalkaheitolla. Finaalissa vastaan tuli vahva Didigov, joka onnistui heittämään Karinkannan selälleen samalla niskalenkillä kuin Halisevankin.

Suurten kisojen ensikertalaisena Sohlo jäi ensimmäisessä ottelussa vastustajansa sidontaan. Keräilyottelussa nähtiin tasaista ja sisukasta ottelua. Koska varsinainen otteluaika päättyi tasan, siirryttiin jatkoajalle, jossa vastustaja onnistui ajamaan Sohlolle varoituksen ja voittamaan ottelun.
Kaisa Kerminen, neljäs lempääläisedustaja, otteli sisukkaasti, mutta joutui toteamaan Hämeenlinnan ja Porvoon tytöt paremmakseen.

 

Veli-Matti Karinkanta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?