Nuori LeKi-veskari Riku Räihä mukana hienossa lätkäelämyksessä

LeKi:n Riku Räihä osallistui junioreiden kansainväliseen jääkiekkoturnaukseen.

LeKi:n Riku Räihä osallistui junioreiden kansainväliseen jääkiekkoturnaukseen.

Lempäälän Kisan junnujääkiekkosakeissa pelailee monia tosi lahjakkaita ja potentiaalisia poikia, joista useammallakin saattaa olla mahdollisuus seurata seuran ensimmäisen miespuolisen MM-edustajan Marko Anttilan jälkiä eli päästä urallaan huipulle eli ammattilaiseksi.
Yksi tällainen lupaus on maalivahdin tontilla pelaava vuonna 2001 syntynyt Riku Räihä, joka tuli valituksia Suomen joukkueeseen kansainväliseen nuorten Select-turnaukseen, joka pelattiin huhti-toukokuun taitteessa Espoossa.

Select-toiminnan aloittivat Suomessa viitisen vuotta sitten Ville Peltonen ja Juha Ikonen. Toiminnan idea on koota ikäluokan lahjakkaimpia pelaajia yhteen joukkueeseen ja kohdata turnauksessa toisten maitten joukkueita. Pelaajat joukkueisiin koottiin niin sanotuista alueellisista ”pelitälleistä”, jossa talven aikana alueiden joukkueet pelasivat toisia aluejoukkueita vastaan. Valtakunnallinen Suomen sakki iskettiin kokoon näiden aluepelien perusteella ja lopullisen kokoonpanon valinnan suorittivat HIFK:n valmennuspäälliköt Joonas Tanska ja Niklas Hede. Suomen joukkueen koostumus oli kaksi maalivahtia ja 16 kenttäpelaajaa.

Ensimmäistä kertaa Suomen joukkue nappasi voiton, kun se pelasi viiden päivän aikana yhdeksän ottelua, joista se voitti seitsemän. Mukana turnauksessa oli 20 joukkuetta ympäri kiekkoilevaa maailmaa, muun muassa Kanadasta tuli mukaan kuusi joukkuetta.

Riku Räihä syttyi turnauksessa upeaan peliesitykseen ja tuli valituksi koko turnauksen MVP:ksi eli arvokkaimmaksi pelaajaksi. Riku oli torjuntavuorossa viidessä ottelussa, joista tuli neljä voittoa ja kruunuina kaksi nollapeliä. Nuoren miehen torjuntaprosentti oli upea 93,6. Nuorella miehellä on totta kai suuria unelmia peliuraansa ajatellen, kuten pitääkin olla. Hyvällä tiellä hän ainakin on.

Kisan junnukiekkoon kuuluu muitakin mukavia uutisia, sillä seura on solminut Tapparan kanssa yhteistyösopimuksen. Myös seuran perinteinen kiekkoleiri on voimissaan ja se pidetään juhannuksen jälkeen, luvassa on kovaa kiekkovääntöä ja tähtipelaajien vierailuja. Varttuneimmat joukkueet eli A-, B- ja C-junnut ovat täyttä päätä aloittelemassa ensi kauteen valmistavia treenejään eli kiekko sykkii kesäkuumallakin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?