Vesilahti tiukan paikan edessä

Maailmanmarkkinat, kansantalous ja pienen kunnan makrotalous. Kuinka kuntatalous voisikaan kukoistaa, kun suuret linjat sojottavat alaspäin, jos vienti ei vedä ja työttömyys kasvaa?
Vesilahdessa on ryhdytty toimiin ja tartuttu härkää sarvista kuntatalouden tervehdyttämiseksi. Kunnan korkeimmalla päättävällä elimellä, Vesilahden kunnanvaltuustolla on vaikuttamisen paikka seuravassa kokouksessaan ensi maanantaina, kun käsiteltävänä on kunnan talouden tervehdyttämisohjelma
On muistettava, että nyt pohdinnan alla olevia, kipeitäkin kustannussäästöjä on Vesilahdessa edeltänyt suurten investointien ajanjakso. Joskus se taantumakin helpottaa. Toisaalta, jos kunnan talous on useita vuosia alijäämäinen, voi valtio pakottaa kunnan viime kädessä jopa kuntaliitokseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?