Viitasaaresta kunnallisneuvos ja Mäenpäästä opetusneuvos

Kunnanjohtaja Olli Viitasaari.

Kunnanjohtaja Olli Viitasaari. Kuva: Erkki Koivisto.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Lempäälän kunnanjohtaja Olli Viitasaarelle kunnallisneuvoksen nimen ja arvon 24. toukokuuta.

Olli Viitasaari on toiminut Lempäälän kunnanjohtajana yli kahden­kym­menen vuoden ajan ja kunnallishallinnossa yli kolmekymmentä vuotta. Lempäälän kunta on Viitasaaren aikana kasvanut pienestä maalaiskunnasta kehittyväksi kasvukunnaksi.

Viitasaarella on ollut monia luottamustehtäviä niin Pirkanmaalla kuin maakunnan ulkopuolellakin. Hän on toiminut muun muassa Kuntaliiton valtuustossa, seudullisen kehitysyhtiön Tredean hallituksessa, Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n hallintoneuvoston puheenjohtajana ja valtakunnallisen rakennuttajayhtön YH Länsi Oy:n hallituksen jäsenenä.

Viitasaaren työ on näkynyt kunnan ja yrityselämän vahvana yhteistyönä. Lempäälän kunta on monesti äänestetty Pirkanmaan yritysmyönteisimmäksi kunnaksi, ja Suomen yrittäjien elinkeinoilmapiirikyselyissä Lempäälä on palkittu maamme toiseksi parhaana kuntana vuonna 2010.

Rehtori Heini Mäenpää.

Rehtori Heini Mäenpää. Kuva: Satu Lehtonen.

Hakkarin entinen rehtori opetusneuvokseksi

Presidentti Niinistö on myöntänyt lempääläläiselle Heini Mäenpäälle opetusneuvoksen nimen ja arvon. Mäenpää on työuransa aikana toiminut erilaisissa opetustehtävissä. Vuodesta 1994 lähtien hän oli rehtorina Hakkarin koulussa Lempäälässä, kunnes hän siirtyi vuonna 2003 rehtoriksi Tampereen Messukylän lukioon. Vuodesta 2010 asti hän on toiminut rehtorina Tampereen lyseon lukiossa.

Mäenpää on ollut mukana monissa valtakunnallisissa kehityshankkeissa. Hän on Suomen IB-koulujen (Assosiation of Finnish Schools) järjestön hallituksen jäsen ja toiminut Opetushallituksen Opiskelijahyvinvointihankkeen ohjausryhmässä. Parhaillaan hän on Opetushallituksen Tieto haltuun -hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja.

Mäenpäällä on ollut luottamustehtäviä Lempäälässä ja Tampereella. Hänellä on kokemusta Lempäälän kunnanvaltuusto- ja hallitustyöstä.

Lempäälän seurakunnan luottamustehtävät kaikilla tasoilla ovat tuttuja Heini Mäenpäälle. Hän on ollut kirkkovaltuustossa vuodesta 1991 ja kirkkoneuvostossa vuodesta 1999 lähtien. Mäenpää on toiminut myös kirkkovaltuuston puheenjohtaja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?