Sääksjärvellä pelattu moniveto toi jättipotin

Panos 20 senttiä, käteen 57 000 euroa.

Panos 20 senttiä, käteen 57 000 euroa.

Sääksjärven Siwassa asioinutta vedonlyöjää kohtasi melkoinen yllätys: kolmen kohteen monivetorivi tuotti yli 57 000 euroa. Monivedon panos oli ainoastaan 20 senttiä.

Veikkauksen tiedottaja Tuomas Dahlroosin mukaan yli 50 000 euron voitto monivedosta on verrattain harvinainen.

– Karkeasti arvioituna voi sanoa, että näin suuria summia voitetaan noin kymmenisen kertaa vuodessa. Äärimmäisen harvinaisia tapauksia ovat sitten yli 100 000 euron voitot.

Voittosumma irtosi yhdeltä riviltä, jolla vedonlyöjän kaikki kolme kolme kohdetta osuivat kohdalleen. Rivin pelit olivat miesten Superpesiksen Sotkamo–Hyvinkää-ottelu (4–3) sekä naisten Superpesiksen ottelut Mansen Räpsä–Pori (3–8) ja Rauma–Lappeenranta (6–2). Kierros pelattiin keskiviikkona 22. toukokuuta.

Monivedossa pelaajan pitää osata veikata pelin lopputulos oikein maalimäärän tarkkuudella. Idea on siis sama kuin tulosvedossa, mutta samanaikaisesti veikataan kolmen tai kahden pelin tulos kerrallaan. Tällöin kerroin muodostuu usein hyvin korkeaksi, varsinkin jos kohdalle sattuu tavallisesta poikkeava tulos.

Sääksjärvellä pelatussa monivedossa kerroin oli ensimmäisessä voittoluokassa (kaikki kolme oikein) jopa 289145,30, ja toisessakin voittoluokassa (kaksi kolmesta oikein) se oli 604,29.

– En ole pesäpallon asiantuntija, mutta kyseisellä kierroksella yllättävää oli varmaankin ennakkosuosikki Sotkamon ja Hyvinkään välinen, tiukaksi mennyt peli.

Dahlroos sanoo, että tavallisesti monivedon pelaajilla on useita rivejä vetämässä samaan aikaan. Peliin laitettu kokonaisssumma lienee siis tässäkin tapauksessa suurempi kuin 20 senttiä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?