Hei me skeitataan!

Etualalla Miika Toivanen soittaa ja laulaa ennen skeittikerhon aloittamista. Musisointia kuuntelevat Elmeri Arvilommi, Jaaro Mattson ja Akseli Jalonen. Takana seisovat Jerina Mattson, Lauri Viljanen, Aleksi Suonsivu ja Eemeli Pesonen. Penkillä istuu Merja Viljanen,

Etualalla Miika Toivanen soittaa ja laulaa ennen skeittikerhon aloittamista. Musisointia kuuntelevat Elmeri Arvilommi, Jaaro Mattson ja Akseli Jalonen. Takana seisovat Jerina Mattson, Lauri Viljanen, Aleksi Suonsivu ja Eemeli Pesonen. Penkillä istuu Merja Viljanen,

On toukokuinen lauantai-iltapäivä, ja Vesilahden skeittiparkki vilisee nuoria lautailijanalkuja. Osa hyppii ja rullailee tottuneen näköisesti, osa vasta harjoittelee laudalla liikkumista. Kokeneemmat opastavat aloittelevia skeittauksen saloihin kärsivällisesti. Ja kaikilla tuntuu olevan oikein hauskaa.

Vesilahden seurakunnan järjestämä skeittikerho kokoaa yhteen lautailusta innostuneita lapsia ja nuoria lauantaisin touko-kesäkuun ajan, jos sää vain sallii. Mukaan otetaan kaikki, taidoista riippumatta. Kerhon kokoontuminen kestää tunnin kerrallaan.

Idea kerhosta syntyi rippileirillä viime kesänä. Kerhon pääohjaaja Miika Toivanen oli isosena seurakunnan nuorisotyönohjaajana toimivan Merja Viljasen vetämässä rippikoulussa.

– Silloin selvisi, että Merjan poika harrastaa skeittausta. Hetken juteltuamme tulimme siihen tulokseen, että Vesilahteen tarvittaisiin jonkinlaista ohjattua toimintaa skeittaukseen liittyen.

Niinpä Toivanen ja Viljanen alkoivat viedä asiaa eteenpäin. Syksyllä kerho aloitti toimintansa ja jatkoi sitä lumentuloon asti. Keväällä kausi alkoi retkellä skeittihalliin Tampereelle ja jatkui ulkona heti kun skeittiparkki paljastui lumen alta.

Merja Viljanen sanoo, että seurakunta haluaa olla tarjoamassa monenlaisia aktiviteettejä nuorille.

– Kun kerran tällainen skeittiparkki täällä on, miksei sitä käytettäisi?

Skeittikerhossa toiminta on pääosin vapaamuotoista. Ketään ei pakoteta mihinkään. Alussa kokoonnutaan yhteen, ehkä lauletaan joku laulu ja rukoillaan. Puolessa välissä tuntia on yleensä jokin yhteinen leikki. Lopussa on näytönpaikka, ja kerholaiset saavat esitellä taitojaan.

Miika Toivanen on itse kotoisin Lempäälästä. Hän tuskailee kotikuntansa tilannetta. Toivasen mielestä Lempäälässä on hyvän skeittipaikan mentävä aukko.

Akseli Jalonen saa sinnikkäällä harjoittelulla Ollien nousemaan. Vieressä laudalla Aleksi Suonsivu. Hän oli nuorista, jotka tekivät aloitteen skeittiparkin perustamisesta kunnanhallitukselle vuosia sitten.

Akseli Jalonen saa sinnikkäällä harjoittelulla Ollien nousemaan. Vieressä laudalla Aleksi Suonsivu. Hän on yki nuorista, jotka tekivät aloitteen skeittiparkin perustamisesta kunnanhallitukselle vuosia sitten.

Reilillä taidonnäytteen antaa Aleksi Suonsivu.

Reilillä taidonnäytteen antaa Aleksi Suonsivu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?