Koulut jammailivat kesään

Yhteiskonsertissa esiintyi niin opettajia kuin oppilaitakin.

Yhteiskonsertissa esiintyi niin opettajia kuin oppilaitakin.

Lukion ja Hakkarin yläkoulun yhteiskonsertti oli sen verran suuri menestys, että jatkoa suunnitellaan jo.

Lukion ja Hakkarin yläkoulun yhteiskonsertti oli sen verran suuri menestys, että jatkoa suunnitellaan jo.

Lempäälässä kasvaa lahjakkaita muusikonalkuja. Muuta ei voi todeta, kun pääsee seuraamaan Lempäälän lukion ja Hakkarin yläkoulun yhteiskonserttia, joka pidettiin lukiossa torstaina 23. toukokuuta.

Ensimmäistä kertaa järjestetty yhteiskonsertti kokosi saman katon alle kaikenikäisiä musiikinharrastajia: lukion bändikurssilaisia, yläkoulun bändikerholaisia ja monia muita musiikinharrastajia.

Konsertissa sanottiin samalla jäähyväiset lukion ja Hakkarin yläkoulun musiikinopettajalle Pilvi Pursiheimolle, joka ensi lukuvuodesta lähtien siirtyy opettamaan toisaalle.

Pursiheimo kertoo konserttiajatuksen saaneen alkunsa siitä, että molemmissa kouluissa on paljon bändejä, jotka haluavat esiintyä. Esiintymistilaisuuksia on vähän, joten niin päätettiin järjestää koulujen oma konsertti.

– On erittäin tärkeää, että eri-ikäiset muusikonalut saavat tehdä yhdessä töitä – sillä tavoin luodaan kontakteja ja opitaan kanssasoittajilta uusia juttuja, Pursiheimo kertoo.

Jokainen pääsi lavalle

Tapahtuma kasattiin kokoon melkoisen nopealla tahdilla. Esiintyminen oli kaikille vapaaehtoista, mutta jokainen innokas pääsi lavalle.

– Tämä on niin epävirallista, että en tiedä, onko kaikkia esiintyjiä edes listattu ylös. Jotain sain laitettua paperille, Pursiheimo jutteli toivottaessaan yleisön tervetulleeksi ja antaessaan tilaa ensimmäisille esiintyjille.

Illan aikana saatiin kuulla hyvin moninainen kattaus, aina haikeista balladeista letkeään kesäpoppiin ja rajumpaan rokkiin. Huikeita esiintyjiä ja hyvää musiikkia.

Pursiheimo oli esityksiin enemmän kuin tyytyväinen.

– On mieletöntä nähdä, miten samaan tilaan mahtuvat yhdessä tekemään niin seiskat kuin lukiolaisetkin, ja kaikki kannustavat toisiaan. Tänä keväänä Hakkarissa vanhemmat oppilaat ovat itse pitäneet kanssani seitsemäsluokkalaisille bändikerhoa ja samalla opettaneet heille oman soittimensa saloja. Oppi on tosiaan mennyt perille, Pursiheimo sanoo.

Kiinnostavaksi ja mielenkiintoiseksi iltaa kuvaili myös lukiolainen Saara Reiman, joka itsekin esiintyi illassa.

– Pilvi on meille oppilaille paitsi opettaja, myös ystävä ja kaveri. Sen vain näkee ja tuntee, kun opettaja on tosissaan innostunut aiheesta ja elää musiikista koko sydämellään, Reiman sanoo.

Tunnelmat ovat hieman haikeat, mutta pian alkava kesäloma saa kuitenkin hymyn suupieliin. Sitä odotellessa voi laulaa vaikka Hakkarin bändikerholaisten tapaan:

”Tästä kesä voi alkaa, nosta tanssien jalkaa, kohta pääsee rytmiin, hypnoosiin ja transsiin…”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?