Jutta Lammille pronssia US Masterseista!

 

Jutta Lammi lähdössä ensimmäiseen hyppyynsä US Masterseissa. Kisasta tuli pronssia.

Jutta Lammi lähdössä ensimmäiseen hyppyynsä US Masterseissa. Kisasta tuli pronssia.

Jutta Lammin, 26, kisakausi on ollut uskomaton. Helmikuussa hän voitti maailman toiseksi suurimman vesihiihtokilpailun, Moomba Mastersin Australiassa. Tämän jälkeen Lammi otti pronssia World Cupista Indonesiassa. Moomban voiton johdosta hän sai kutsun viime viikonloppuna pidettyihin, legendaarisiin US Masterseihin, jotka pidettiin Georgian osavaltion Callawayssa.

US Mastersissa kilpaillaan kuvioissa, pujottelussa, hypyissä ja wakeboardingissa. Naisten hyppyjen alkukisat pidettiin lauantaina, ja niihin oli kutsuttu kahdeksan maailman parasta naishyppääjää. Lammi kaatui ensimmäisen hyppynsä, mutta kokosi itsensä hienosti ja lähti jatkamaan suoritustaan rohkeasti. Tuloksena hän selvitti tiensä finaaliin upealla 50,6 metrin hypyllä. Finaaliin valittiin vain neljä parasta alkukisan perusteella.

Ensimmäisenä finaaleissa hyppäsi moninkertainen MM-mitalisti Regina Jaquess (USA). Jaquessin pisin hyppy kantoi 46,5 metriä. Hänen jälkeensä kisasi Ranskan Marion Mathiew, jonka tulos oli alkukisassa ollut sama kuin Lammin. Mathiew’n finaalihyppy onnistui hyvin, tulokseksi tuli 51,7 metriä.

Lammi päihitti heti ensimmäisellä hypyllään Jaquessin ja varmisti näin paikkansa palkintopallilla. Kovasta yrityksestä huolimatta Lammin pisin hyppy, 49,3 metriä, jäi kuitenkin tällä kertaa Mathiew’n hyppyä lyhemmäksi. Viimeisenä hyppäsi Indonesian World Cup -voittaja Jaquinta Carroll, joka voitti kilpailun suvereenisti heti ensimmäisellä, 54,2 metrin leiskautuksellaan.

Jutta Lammi on edennyt määrätietoisesti urallaan kohti maailman kärkeä. Hän on kotoisin Lempäälästä ja treenaa Suomessa ollessaan perheensä kanssa. Jutan veli Jarno Lammi toimii päävalmentajana maajoukkueelle, jossa kisaavat myös sisar Laura Lammi sekä serkku Emilia Hoikkanen. Jutan isä Jouko Lammi on myös moninkertainen EM- ja MM-mitalisti.

Jutta valmistautuu maailmanluokan kisoihin USA:n Floridassa International Tournament Skiing -hiihtokoululla valmentajanaan Chris Travers. Jutta palaa Suomeen kesäkuussa harjoittelemaan kohti seuraavia World Cup -kisoja sekä loppukesästä Kreikassa pidettäviä EM-kisoja. Vuosi huipentuu vielä Chilessä pidettäviin MM-kisoihin, missä Jutta edustaa Suomea.

29.6 järjestetään Tampereella Niihaman Vesihiihtokeskuksessa Jutan kunniaksi avoimet pujottelukisat sekä hyppynäytös klo 14 alkaen. Tervetuloa siis kisoja seuraamaan ja mukaan mitalikahveille! Lue lisää Jutasta ja vesihiihdosta Suomen Vesihiihtourheiluliiton sivuilta: www.northwater.fi.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?