Aikuisten asennevamma

Alaikäisten on entistä vaikeampaa ostaa alkoholia. Vuoden alusta lähtien kassatyöntekijät ovat tivanneet henkilöpapereita kaikilta asiakkailta, jotka vaikuttavat alle 30-vuotiailta. Aiemmin vastaava ikäraja oli 23 vuotta.

Liioittelua vai varman päälle pelaamista? Ainakin muutos tuntuu toimivan, jos on uskominen Hakkarin koulussa toteutettua selvitystä.

Sen mukaan nuoret eivät juuri itse juomisiansa kaupasta osta. Tutkimuksen tekijät tulkitsevat, että kauppojen tiukentunut linja olisi osaltaan vaikuttanut nuorten ostointoon.

Alaikäisten juomista papereiden kysyminen ei kuitenkaan poista. Ongelma kytee syvemmällä yhteiskunnassamme ja kulttuurissamme.

Tutkimuksen mukaan alkoholin välittäjinä toimivat usein kaverit tai perhepiiri. Vastuu on siirtynyt kaupoilta läheisille.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>