Uusi yrittäjä: Silja Titov luottaa siihen, että Lempäälässä riittää kysyntää uudelle optikkoliikkeellä

Nyt halutaan suuria ja värikkäitä kehyksiä

Optikko Silja Titov ja optinen myyjä Eveliina Kutila-Kinnunen esittelevät liikkeensä juuri pakasta vedettyä tarjontaa.

Optikkoyrittäjä Silja Titov ja optinen myyjä Eveliina Kutila-Kinnunen esittelevät liikkeensä silmälasitarjontaa.

Mahtuuko Lempäälän kokoiseen kuntaan kolme optikkoliikettä? Kyllä, ainakin jos on uskominen tuoretta optikkoyrittäjää Silja Titovia.

– Olin aiemmin puolitoista vuotta yrittäjänä Vammalassa, joka on Lempäälää pienempi paikka, ja sielläkin toimii useampi optikkoliike.

Lempäälän Silmäasema ja Ideaparkin Instumentarium saavat nyt uuden kilpailijan, kun Titov avaa kesäkuun alussa Synsam-liikkeen Lempäälän keskustassa.

– Olen intoa piukassa ja varovaisen optimistinen. Luotamme siihen, että asiakkaat kyllä tänne löytävät.

Titov pitää valttinaan vahvaa paikallisuutta. Optikko on itse vesilahtelainen, ja yrityksen ainoa työntekijä, optinen myyjä Eveliina Kutila-Kinnunen asuu Lempäälässä. Yritys käyttää myös paikallista hioja ja tilojen remontoinnin hoiti täkäläinen firma. Titovin mukaan riskit eivät ole niin suuret kuin siinä tapauksessa, jos perustaisi yrityksen entuudestaan tuntemattomalle seudulla – kuten hän teki Vammalassa.

Takana 16 vuotta Lempäälässä

Silja Titov on toiminut optisella alalla parikymmentä vuotta, joista 16 hurahti Lempäälän Silmäasemalla. Myös Kutila-Kinnunen on työskennellyt alalla vuodesta 1999 asti, joten mistään keltanokista ei ole kysymys.

Aloittaessaan Synsam Lempäälä työllistää yhden palkollisen. Pienen yrityksen etuna Titov näkee joustavuuden.

– Jos aukioloajat  tai mallisto ei käy yksi yhteen asiakkaan toiveiden kanssa, pystymme kyllä joustamaan tarvittaessa. Alussa ajatuksena on tarjota kaikille kaikkea. Ajan myötä se, mitä asiakkaat haluavat tietysti kirkastuu tarkemmin.

Optikko2

Tällä hetkellä suosiossa ovat verrattain suuret ja hieman värikkäämmät pokat.

Optinen ala on Titovin uran aikana kokenut suuren murroksen. Varsinkin teknologinen osaaminen on kehittynyt huimasti parissakymmenessä vuodessa. Nykyään ihmisillä saattaa olla jopa viidet eri lasit eri käyttötarkoituksiin. Moniteholasit ovat arkipäivää, jopa piilolinsseissä.

Titov näkee optisen alan tulevaisuuden valoisana synkästä taloustilanteesta huolimatta. Ihmiset tarvitsevat aina silmälaseja.

Entä miltä näyttää on tulevan kesän kehysmuoti?

– Isot lasit ovat koko ajan suositumpia. Myös värikkäitä pokia menee paljon kaupaksi. Paksut sangat taas eivät ole enää niin suosittuja kuin aiemmin, Titov sanoo.

– Elokuussa järjestämme tyylipäivän. Silloin liikkeeseen saapuu ammattistailaaja antamaan vinkkejä silmälasien ostajalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?