Sääksjärven vanhan kentän kaava lainvoimainen

S-market, päiväkoti ja kunnollinen leikkikenttä on nyt mahdollista toteuttaa Sääksjärven vanhan urheilukentän tontille, joka on saanut lainvoiman.

S-market, päiväkoti ja kunnollinen leikkikenttä on nyt mahdollista toteuttaa Sääksjärven vanhan urheilukentän tontille, joka on saanut lainvoiman.

Keskiviikkona 29. toukokuuta kokoontunut Lempäälän kunnanvaltuusto sai kuulla varsinaisen uutisen puheenjohtaja Juha Kuisman (kesk.) päättäessä kokousta. Hänen kysyessään, onko valtuutetuilla ilmoitettavaa, kunnanjohtaja Olli Viitasaari pyysi ja sai puheenvuoron:

– Korkein hallinto-oikeus on käsitellyt Suomen Lähikauppa Oy:n valitusasian, joka koski Sääksjärven hiekkakentän alueen kaavoitusta. Valitus ei mennyt läpi eli Lähikaupalle ei myönnetty valituslupaa, Viitasaari pudotteli.

Hän sanoi, että koska korkein hallinto-oikeus ei ottanut valitusta käsittelyyn, alueen rakentaminen pääsee vihdoin alkuun. Sääksjärven vanhan kentän kaava on saanut lainvoiman.

– Ratkaisu tarkoittaa kolmea asiaa: kiertoliittymä voidaan toteuttaa, POK voi alkaa tehdä S-Marketia ja kunnalle avautuu uusi päiväkotitontti, joista on pulaa.

Pirkanmaan osuuskauppa on aiemmin ilmoittanut ryhtyvänsä rakennushankkeeseen heti kaavan tultua voimaan. Pirkanmaan osuuskaupan päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Mirkka Voutilainen sanoo, että KHO:n päätös yllätti nopeudellaan.

– Olimme varautuneet, että päätöstä saa odotella kesän yli, mutta hyvä, että kävi näin. Tämä on iloinen yllätys. Suunnittelu käynnistyy saman tien.

– Teemme maanantain jälkeen päätöksen rakentamisen toteutusaikataulusta, Voutilainen sanoo.

”Ei kriisikunta,
mutta rajalla”

Lempäälän kunnanvaltuusto sai kuulla keskiviikkona Sääksjärven vanhan urheilukentän kaavan saaneen lainvoiman. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnanvaltuusto sai kuulla keskiviikkona Sääksjärven vanhan urheilukentän kaavan saaneen lainvoiman. Kuva: Erkki Koivisto

Kunnanvaltuusto hyväksyi muutosesityksittä vuoden 2012 tilinpäätöksen, arviointikertomuksen ja henkilöstökertomuksen. Vuodenvaiheessa 2012–13 Lempäälän väkiluku oli 21 448. Väestönkasvu oli poikkeuksen suuri, 569 asukasta (+2,7 %). Lempäälän kunnan vuoden 2012 alijäämä oli 1,1 miljoonaa euroa.

Tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja Kirsi Kallio (peruss.) totesi tarkastuslautakunnan olevan tyytyväinen, että kunnan toimintamenojen kasvu on taittunut, mutta pitää edelleen toimintamenojenkasvuprosenttia tasapainoisen talouden näkökulmasta kestämättömänä.

– Lempäälässä kriisikunnan tunnuskriteeristö on lähellä. Kunnan veroprosentti on kaksikymmentä, joka ylittää puolella prosenttiyksiköllä maan painotetuin keskiarvon. Omavaraisuusaste ja suhteellinen velkaantuneisuus ovat lähellä raja-arvoa.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hult (sd.) ilmoitti valtuustolle, että kunnan lähidemokratiatyöryhmä järjestää yleisölle avoimen lähidemokratiaillan keskiviikkona 12. kesäkuuta Ehtookodossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?