Harley-Davidson Moottorin pärinää entisessä nuorisoseuran talossa

Harrikoiden uudet vuosimallit myyntiin Mr. Moorelle

– Gentlemen, start your engins.

Mika Nieminen esittelee Mr. Moorella myynnissä olevaa Harley-Davidsonin tehtaan erikoismallia, jonka hinta viiden vuode n ikäisenäkin on useamman kymppitonnin.

Mika Nieminen esittelee Mr. Moorella myynnissä olevaa Harley-Davidsonin tehtaan erikoismallia, jonka hinta viiden vuode n ikäisenäkin on useamman kymppitonnin.

Ensi kesänä tanner tömisee ja asvaltti tärisee, kun mahdollisesti jopa noin 60–70 Harley-Davidsonin kuljettajaa käynnistää yhtä aikaa moottoripyöränsä Lempäälässä. Asialla on Harley-Davidson Owners Club (HOG). Suomalaisten harrikoiden omistajien kerhojen jäsenet kokoontuvat nimittäin tulevana suvena yhteisajelun merkeissä Lempäälän Ruskea-ahteelle.

Siellä hyvien kulkuyhteyksien varrella Tampereentien varressa pitää majaa entisessä Haparaisten nuorisoseuran talossa Mr. Moore Motorcycles Oy. Vuodesta 2005 Lempäälässä toiminut yritys on useasti laajentanut ja remontoinut omistamiaan toimitiloja, ja jälleen alkukesästä on Harley-Davidsonin kanssa laaditun esisopimuksen turvin alkanut laajennustyömaa. Uutta myymälä- ja huoltamotilaa tarvitaan:

– Sillä tähän asti Harley-Davidsonin valtuuttamana virallisena huoltopisteenä toiminut Mr. Moore haluaa laajentua H-D:n täysivaltaiseksi diileriksi. Meillä on ollut tähän saakka huolto sekä varaosien ja ajovaatteiden sekä muiden oheistuotteiden myynti, mutta ensi loka-marraskuusta alkaen saamme myydä myös Harley-Davidsonin uusia, vuoden 2014 malleja. Meille tulee Suomen hienoin H-D-myymälä, sanoo yrittäjä Mika Nieminen.

Kiitokset Haparaisten nuorisoseuralle

Laajennuksen jälkeen Mr. Moore Motorcycles Oy on Harley-Davidson Tampere, eli Pirkanmaan alueen virallinen harrikoiden jälleenmyyjä. Vastaavia harrikkamyymälöitä on tällä hetkellä Suomessa ainoastaan Helsingissä, Turussa, Loimaalla, Kuopiossa, Oulussa ja Seinäjoella.

Tilanahtaus helpottaa, kun myymälätilat laajenevat. Mika Nieminen myymässä varaosia.

Tilanahtaus helpottaa, kun myymälätilat laajenevat. Mika Nieminen myymässä varaosia.

Remontin valmistuttua Mr. Moorella on yhteensä toistatuhatta neliötä myymälä- ja huoltotilaa. Myymälästä tulee kolmiosainen, huoltotilat lähes tuplaantuvat. Nieminen kiittelee naapureita myötämielisyydestä.

– Sillä pitäisi alkaa pärjätä. Meillä alkoi käydä tilat ahtaaksi. Onneksi Haparaisten nuorisoseura myi meille lisätonttia. Se mahdollisti rakentamisen, sillä saimme kaupalla lisää tarvitsemaamme rakennusoikeutta.

Tampereella syntynyt Mika Nieminen, 44, alkoi jo 15-vuotiaana harrastaa piikkikokoisia moottoripyöriä. Kahdenkymmenen vuoden ajan hän rakensi moottoripyöriä, kiersi työnäytteineen messuja, näyttelyitä ja kisoja Japania ja Yhdysvaltoja myöten. Miehen saavuttaman menestyksen myötä Mr. Moore sai nimeä ja näkyvyyttä. Lempäälään hän muutti Ruotsin vuosien jälkeen.

– Rakennamme edelleen moottoripyöriä alusta asti itse, mutta nyt lähinnä vain asiakkaille.

Nyt yritys työllistää isäntäpariskunnan Mika ja Sarita Niemisen lisäksi vakituisesti neljä henkilöä.

Kesä on luonnollisesti moottoripyöräilyn sesonkiaikaa. Hiljaisempi talviaika katetaan moottoripyörien muutostöillä.

– Täystyöllisyys on ollut taattu. Viime kesä oli ilmojen puolesta huono, mutta meillä se tarkoitti vain sitä, että huoltojono lyheni normaalista 3–4 viikosta viikkoon, puoleentoista.

Motskarimies. Jussi Lindgren huoltaa työkseen moottoripyöriä Lempäälässä.

Motskarimies. Jussi Lindgren huoltaa työkseen moottoripyöriä Lempäälässä.

2014 alkaa oma maahantuonti

Uusien Harley-Davidsonien hintahaitari on noin 11 000–55 000 euroa. Hinta nousee entisestään, mikäli pyörää rakennetaan jo valmiiksi kaikki herkut sisältävästä mallista eteenpäin.

– Harrikkakauppa käy suhdanteista riippumatta. Sen jälkeen kun vuonna 2005 avasimme Lempäälässä, myyntimme on kehittynyt jokaisena vuonna positiivisesti. Olemme satsanneet kiinteistöön ja ympäristöön, antaneet yrityksen kasvaa luontaisesti kysyntää vastaten.

Mr. Moorella on asiakkaita kautta maan. Moottoripyörien rakentelijat hakevat varaosia, moottoripyöriään ajavat huollattavat menopelejään. Kahden vuoden ajan on myyty maahantuojan tuomia harrikoita.

Pientä laittoa. Teksasista haettu Ford-merkkinen kuorma-auto vuosimallia 1935 on vielä melkoinen raato, mutta siitä on  tarkoitus  tuunata Mr. Moorelle ajan kanssa näyttävä mainosauto.

Pientä laittoa. Teksasista haettu Ford-merkkinen kuorma-auto vuosimallia 1935 on vielä melkoinen raato, mutta siitä on tarkoitus tuunata Mr. Moorelle ajan kanssa näyttävä mainosauto.

– Siihen tulee muutos, kun jokainen täysivaltainen diileri alkaa tuoda asiakkailleen myymiä Harley-Davidsoneja itse suoraan Belgian keskusvarastolta. Toimitusaika on noin kaksi viikkoa, ja vaikuttaa se hintoihinkin, kun moottoripyöräkaupasta jää yksi välivaihe pois.

Kun asiakkaan tilaama moottoripyörä saapuu Lempäälään, se ”herätetään henkiin” ensihuollossa mm. tarkastamalla säädöt, ohjelmoimalla moottoripyörän tietokoneet ja aktivoimalla hälyttimet. ostosten teon lisäksi asiakkaat kääntyvät MR. Mooren puoleen lähinnä määräaikaishuoltojen ja vakuutuksen piikkiin menevien kolarivauriokorjausten merkeissä.

– Henkilöt, jotka eivät kesän mittaan käy lainkaan ajamassa, vaihdattavat meillä ainakin öljyt. Se on hyvä tehdä syksyisin.

Nykyiset ahtaat huoltotilat tuplaantuvat, kun uusi huoltamo valmistuu.

Nykyiset ahtaat huoltotilat tuplaantuvat, kun uusi huoltamo valmistuu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?