Kesäkasvo: Talousasioitakin ikävämpää on luottamuspula

Vesilahden kunnanjohtaja Erkki Paloniemi käy mattopyykillä Lammasniemen matonpesupaikalla.

Vesilahden kunnanjohtaja Erkki Paloniemi käy mattopyykillä Lammasniemen matonpesupaikalla.

Lempäälän-Vesilahden Sanomien Kesäkasvo-sarja kohtaa ihmisiä suvessa. Sarja aloitetaan mattopyykillä Vesilahden kunnanjohtaja Erkki Paloniemen kanssa.

Onko mattopyykki sinulle tuttua puuhaa?

– On, joskaan ei se lempilajini ole. Olen lähinnä Pia-vaimoni apumiehenä.

Missä yleensä peset mattosi?

– Pesemme ne täällä Vesilahden Kirkonkylässä Lammasniemen matonpesupaikalla.

Onko väliä, pesetkö mattosi ennen juhannusta vai sen jälkeen?

– Ei oikeastaan nykypäivänä. Meillä on useita matoja, jotka menevät pesulaan. Yleensä räsymatot tulee pestyä alkukesästä.

Mitä muita kesäaskareita sinulla on?

– Omakotitalossa riittää aina askaretta. Lisäksi hoidamme vaimoni kanssa Vesilahden Yrittäjätaloa, olen siellä ns. ”talonmiehenä”.

Mitä lomasuunnitelmiisi kuuluu?

– Käymme tuttaviemme luona Kuhmossa ja vanhempiani katsomassa Pudasjärvellä. He ovat vielä hyvässä kunnossa. Heinäkuussa teemme viikon matkan Kroatiaan. Pyrin harrastamaan liikuntaa. Täällä Lammasniemessä on hyvä beachvolley-kenttä.

Mikä on perinteinen tapahtuma tai tilaisuus, joka kuuluu kesääsi?

– Käymme joka kesä tuttavaperheemme mökillä. Lisäksi kesään kuuluu kesäteatteri. Usein se on ollut Pyynikillä, mutta viime kesänä kävimme Valkeakosken kesäteatterissa ja aiomme mennä sinne myös tänä kesänä.

Yksi työtäsi sivuava kysymys. Onko tämä vuosi ollut kunnanjohtajakautesi vaikein vuosi, kun kunnassa on jouduttu miettimään talouden tervehdyttämisohjelmaa sekä kuntarakenne- ja soteasioita?

– Ei oikeastaan. Pahempi oli neljä vuotta sitten edellisen valtuustokauden alussa. Olimme siihen asti toimineet luottamuksen hengessä, mutta silloisen valtuuston kokoonpano muuttui reippaasti ja yhteistyö alkoi säröillä. Tuli sellainen olo, että linkki virkamiesten ja muutaman luottamushenkilön välillä ei toiminut. Nyt jää nähtäväksi, kuinka toimii. Säästöt ovat ikäviä ja vaikeita, mutta kyllä minun velvollisuuteni virkamiehenä on tuoda esille erilaisia, kipeitäkin vaihtoehtoja.

Mikä on viehkein kesäkunta Pirkanmaalla, jos Vesilahtea ei lasketa?

– Ruovesi tai Kangasala. Kyllä se on Kangasala. Siellä on kauniit harju- ja järvimaisemat, eikä siellä ole mitään maisemaa rumentavia tekijöitä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?